Monday, September 22, 2008

MAJLIS BERBUKA PUASA KOLEJ

Khamis, 18 September...ade majlis berbuka pusa anjuran kolej tempat saye kerja ni..ermm..majlis tu diadakan di Hotel Crystal Sitiawan...Banyak btul hidangan yang disediakan...







Macam-macam ade..kuih-muih, kurma, tom yam..buah-buahan..air soya ade..air Roselle (betul ke eja nih??huhu) n of coursela nasi..huhu
(maafla kpd mkanan2 yang tidak dinyatakan di sini..=))

Banyak nyer makanan....


Tapi mood nak makan tu xde la sangat...tp memang teringin nak mkn satu menu ni..Ketam Masak Cili Api..memang nampak sedap...dah lame saye puase mkn ketam ni...sejak dari matrik..sebab???..sebab saye allergic dengan seafood...hoho...mase kat matrik tula paling teruk kena allergic...memang tak tahan gatal nyerr..hoho..Alhamdulillah..selepas makan ketam tu xdela gatal-gatal sangat...ermm,mungkin sebab niat "buat ubat"...heheh



Malam tu saya menggayakan jubah yang kononnya nak dipakai mase raye nanti...sebenarnye..xdela suka pakai jubah..tp, teringin nak pakai...so...for the first time dan dah besar2 ni..(huhu..besar ker???hehe)..saye pon berjanji la ngan Kasma..nak pakai jubah mlm tu..sebab segan nak pakai sorang2..hehehe..










Saye n Kasma dengan jubah masing-masing

INTERIOR DESIGNER

Dinding Scarlet dengan wall border yang dibuat sendiri


erm..minat tak bidang design2 ni??huhu..saya memang minat kalo suruh ubahsuai2 susunan perabot ke, jadikan suasana yang suram menjadi lebih ceria..ermm..bidang buat2 lanskap pon minat jugak...tp perlukan masa la kalo nak buat...duit pon kena la ade jugak..huhu..

Macam hebat je nak cerita pasal men'design'2 ni??huhu..saya bukanla belajar pon design2 ni..tapi just suka2 n untuk kepuasan hati sendiri ...hehe..sebab buat ikut suke jerr...tak kisah orang nak ckp ape dengan hasil kerja saye...

Beberapa bulan yang lepas...saya telah mengubah wajah bilik tidur saya...erm..dengan menggunakan cat kilat..2 tin kecik je..iaitu name kaler2 nyer ialah Scarlet dan Cactus Pink..cam tula lebih kurang... cam Casa Impian la plak...hehe...konon2nyer nak buat style cam rumah bandar la..padahal rumah kampung jer...nak buat English style...tp x jadi huhu =P



Katil dengan cadar rona putih & purple (gambar katil dari dalam cermin)


Mula2 mengecat tu, cat la kaler yang gelap dulu..scarlet..abah cakap "Gelapnye bilik ni?"..uih..penat2 saya cat abah kondem pulak...hohoh...tak pe2..kita tunggu dan lihat hasilnya...


2 hari saya mengecat..baru siap...hmm..jeng..jeng...jeng....


Tombol almari kecil pun dihias jugak, lampu tidur rona purple jugak, rak buku/novel wajib ada..minat membaca katekan..hehe

Bile dah siap tu...abah, adik sume puji.."cantiknyerrr"...huhu...(^_^)tp x taula ikhlas ke tak..=P setelah ditambah dengan beberapa dekorasi...nampakla mcm bilik yang pada awlnye gelap...telah menjadi lebih cerah daripada biasa...=)

KONVOKESYEN


Pada 16 Ogos yang lepas, kira-kira dekat sebulan lebih dah..akhirnya berjaya jugak mendapat segulung ijazah...walaupun ijazah tu bukan lah digulung2..malahan ada 8 keping transkrip..byk tu..maklumlah 8 semester belajar di USM Kelantan, dalam jurusan Sains Kesihatan (Kejururawatan)..(jururawat???oh tidak!!! huhu)

Seminggu sebelum konvo, amatla sibuk dan penat..al-maklumla..kerja kat Perak, pastu kena pegi Penang pulak amik jubah..naik bas, naik teksi, naik feri, naik kereta, naik jambatan...huhu..memang penat...pegi cari motel untuk menginap..pusing2 Georgetown, sampai sesat-sesat..nasib baik ade pakcik polis trafik tolong kitorg..huhu

Walaupun penat sebab pukul 9 malam bertolak dari Perak, pukul 12 malam sampai di Penang tapi alhamdulillah segala-galanya selamat. Tak sempat nak bergambar dengan kawan-kawan, tapi sempat bergambar dengan family jelah..hehe

Paling tak sangka, ade plak gambar saya kat poster yang digantung di Pesta Konvo USM..Gambar tu sebenarnya masa saya Tahun 3 Semester 6 di USM..mase tu tengah nak buat video promo untuk USM la kirenye...utk road show..memang berlakon la kat skill lab...dan kat computer lab..tak sangka pulak gmbar saya terpilih untuk dijadikan banner..nak tergelak pon ade bile tengok gambar tu...
Mase bergambar dengan poster tu..orang yang lalu lalang cakap "Eh, same la.."...
memang la same sbb memang saya yang dalam poster tu...hehe =)



Impian semasa konvo ialah nak lambung mortar board tinggi-tinggi hehe..dan....mission accomplised!! Saya berjaya melambung mortar board tu...dengan beberapa kali cubaan..(untuk dapatkan gambar yang lebih real dan cantik..huhu)




























PERTAMA RAMADHAN

salam..topik hari ini bukanlah berkaitan dengan Ramadhan tetapi sebab kali pertama menulis blog ini, jadi saje je letak topik "Pertama Ramadhan"..macam drama TV la plak kan??huhu
Setelah sekian lama, baru hari ini tergerak hati nak menulis atau lebih tepat lagi nak membuka lembaran blog..hehe

ISLAM CHANNEL