Wednesday, November 26, 2008

26 NOVEMBER...


"ABC special 6!!!"

wah...x sabarnye nak balik rumah hari ni...hehe..semalam 26 November..hari lahir adik saye..semalam jugak kitorg lecturer2 kat sini g Lumut tau..walaupun hujan renyai2 tapi kami gagahkan jua...pegi ke Lumut tu...alhamdulillah x basah..sebab kitorg naik Myvi..hehehe..kitorg bukanla selalu keluar malam2 tau...kitorg ni baik tau..hehe..saje nk release tension...


"emmmmm....sedapnyeeee..."

Erm..pegi kat Marina Wing...tepi laut..walaupon dah msk kat rumah & dah mkn...mungkin sebab ke'stress'an yang melanda..kami order ABC special..sorang satu..RM3..pastu dengan fries & nugget 2 set...tp..mkn tu je pon dekat 2 jam jugak tau..hehe..

P/S: mungkin tu la kali terakhir saye kuar dengan kwn2 kat sini...sebab saye dah nk pindah...sedeynyee...=(

Monday, November 24, 2008

KAHWIN..KAHWIN...jangan tak kahwin..hehe


pasangan pengantin...

semalam kitorg buat rombongan tau..pegi Pendang..jauh tu dr Manjung ni ke Pendang..dekat 4 jam jugak..hmm...buat ape pegi sane?..sebab ade staf kolej yang kawen..1st time pegi Pendang ni...saye suke btul pegi majlis2 kawen ni..amek berkat..biar cepat sikit kawen..hehe..=P

cantik tema dorg..kaler coklat+gold/kuning..erm..nanti saye kawen nk kaler ape ye??huhu...nntla saye fikir..maybe my favourite color kot..huhu..pengantin pon cantik...selamat pengantin baru ye...semoga berkekalan..amin..


comel dorg posing..=)

Thursday, November 20, 2008

GELAGAT ANAK-ANAK BUAHKU...


(adik skrg dah pandai minum air guna botol..dr kecik die xsuke bottle feeding...terpaksala minum susu ibu ye dik..sampai skrg..tp pentingnya susu ibu tu..utk beri antibodi kpd anak...byk tau khasiat susu ibu terutamanya selepas melahirkan anak...utk family planning pun..sebab tu dalam Al-Quran..surah Al-Baqarah ade disebut tentang penyususn susu ibu sehingga anak berumur 2 thn..tgk..betapa ilmu tentang family planning pun ade dlm Al Quran...(pas ni saye jadi ustazah nurse la pulak yer..huhu))


(pandainye die mkn sendiri..wpon br 2 thn lebih umur die..em..betul kata ustaz Hasrizal dalam buku "Aku Terima Nikahnya"..panggilan utk anak tu biarla yang tepat dan sesuai spy ade rase tanggungjwb dlm diri anak2 tu..mula2 kitorg panggil Izzah, pastu bile die dah nk dpt adik..panggil "kakak"..bile die tau die ni kakak dan die ade adik..die jd lebih pandai membawa diri,lebih berdikari, lebih bertanggungjwb..dan pandai bg nasihat kat adik die.."jgn dik..nnt atok marah..." hihi..)


(name saye abdul qayyum...sukenye die ni sampai nampak gigi..dah ade 5 btg gigi tau..kuat menggigit pulak tu..yang jdi mangsa kakak die la..comel2 anak sedara ku ni..semoga jadik hamba yang soleh dan solehah..semoga bertambahla ank2 sedara ku nnt..tp kalo kakak n adik nak sepupu..tnggu mak iti kawen yer..heheh)

Wednesday, November 19, 2008

AISYA HUMAIRA


(Naruto yang sedang blushing...ni gambar hiasan semata-mata)

hmm..ramai yang tanye..kenapa letak nama aisya humaira...
hehe..okla untuk menjawab pertanyaan yang sudah pon dijawab atau yang ade nak tanye tapi tak tertanya...hmm entry kali ini (ceh kali ini..pdhal br je post 1 entry pg td..hehe)saye akan cerita sikit ada apa dengan AISYA HUMAIRA...

sebagai muqaddimahnye...tau kan humaira adalah gelaran bagi isteri Rasulullah s.a.w..Rasullullah menggelar Aisyah r.a dengan panggilan HUMAIRAH kerana pipi Aisyah yang kemerah-merahan...

kalo anda semua nk tau..saye ni cepat sgt blushing..tak tau kenapa..mungkin salur darah kat muka mengembang dengan cepat apabila saya malu dsb..huhu..tak kira la bile cikgu tanya soalan ke, saye selalu mcm tu..padahal bukan ape2 pon..suatu hari..mase nak PMR ni..Form 3...kitorg kena buat praktikal Fardhu 'Ain bertayamum..so, kenala tayamum depan ustazah..hehe..pastu dengan xsemena-mena, muka saye jadi merah..darah menyirap ke muka laa...huhu..then..ustazah..pon panggil saye HUMAIRA..huhu



pastu salah satu sebab lagi..sebab saye suke sgt lagu UNIC..AISYA HUMAIRA tu..huhu..sangat2 suka..wpon dalam lagu tu tidakla memfokuskan cerita tentang Aisyah r.a. yang berpipi kemerah-merahan (wpon ada dlm lirik lagu tu)..tapi ketabahan Aisyah menyokong suaminya Rasullulah dalam menyebarkan Islam..patut dicontohi...jadi..marilah kita menjadi seperti Aisyah ye wahai isteri2 sekalian..hehe =) chaiyok! chaiyok!(saye blom lagi jadi isteri..huhu..)

PULAU PANGKOR


(cantiknye...pulau dan laut...Subhanallah..)

duduk 6 bulan kat Manjung ni..walaupon dekat dgn Pangkor tapi setiap kali plan nak pegi mesti x jadi...hmm..tapi, tula telah ditakdirkan saye berada kat sana 8-9 November yang lepas...menyibuk Family Day yang telah dianjurkan oleh Tadika kakak angkat kwn saye, K.Lyn..(thanx K.Lyn!! =))


(me & syirah..(anak K.Lyn)sebelum ke Pangkor)


(K. Lyn dan Abg Zaidi)

hmm..best tau pegi sane sebab telah dirancang dengan pelbagai aktiviti...(saye join jer..xtau pape huhu)..kitorg naik speed boat tau..(tu 1st time saye naik..huhu..) tapi x la takut pon..pastu mandi laut...makan2 tepi pantai..jalan-jalan tepi pantai..pastu xlupe jugak ade aktiviti sukaneka..jangan x kaji..saye masuk sukaneka "harta karun"..cari gula2 dalam tepung..xbuleh tiup tepung pulak tu..pastu sebelum tu kena bsh kan muka dengan air laut..nak tau saye dpt no brp???..no 1 tau..hehe..(mcm kanak2 la pulak kan??)..


(Adik ku Zhafran dan Pak Cik ku Zaidin..huhu)

pastu ade dinner...mkn, mkn dan mkn sambil ade penyampaian hadiah utk pemenang sukaneka..dan persembahan kanak2 tadika..comel btul dorg ni nyanyi lagu Pulau Pangkor..hehe..saye dpt hadiah lagi utk cabutan bertuah..(wah,bertuah btul kan saye ni??)huhu


(family K.Lyn sebelum dinner..kat depan chalet kitorg..)


di kesempatan yang pendek itu..dapat berkenalan dgn family Kak Lyn...terima kasih la sebab sudi menumpangkan saye di chalet, dan jadi peneman saye kat sane..hehe..

BULAN-BULAN TERAKHIR DI MANJUNG

sedih rasenye nak tinggalkan kolej ni..dah 6 bulan keje sini..mcm2 belajar, mengajar dan lain2...pasni tak tau bile pulak nak dtg manjung ni...antara kenangan di sini...


(sambutan hari raye kolej bersama lecturer2 lain)


(berbuka puasa bersama mentee2)


(nurses day 2008)


(minggu orientasi)

tak dapat nak letak byk2..hehe..nnt boring pulak...
semoga jumpe lagi ye kwn2..rakan2 sekerja, mentee2 dan jugak students...daaa

Wednesday, November 12, 2008

ADIK ANGKATKU...





entry kali ini atas request adik angkatku ..hehe..tp die request supaya citer yg baik2 je tentang die..huhu..erm..tengokla dulu ye..baik ke tidak..
mcm mn boleh jadi adik angkat yer??erm..panjang citernye...opss..lupe pulak..name adik ku ini Norhamizah Hanafi..Terengganu mali..huhu..umur..rahsia..hehe..dah name pon adik of course die lebih muda dr saye kan?
sebenarnye kami ni kenal sejak sekolah mase kat SSP dulu..mase die Fprm 1 saye dah Form 4..kebetulan saye ditempatkan di junior dorm..mksdnye..dalam dorm 2 ada beberapa je form 4 dan yang lain tu form 1..kirenye..form 4 yg dok junior dorm ni mcm role model la utk adik2 form 1 ni..nk dipendekkan citer..die telah mengangkat saye jadik akak die la..hhu..saye xde adik perempuan...so..diela adik perempuan saye...

kitorg br je jumpe last Thursday..hmm..tula 1st time kitorg x gdh..kan mizah kan?? (saye ni mmg kuat bergaduh..tak taula apesal..bukan gaduh la suke ntahla..hny org yang rapat je memahami habit buruk saye ni..hehe)saye stay kat UM dan kebetulan ms tu study week..ksian die sbb kena lyn akak angkt die ni..n kena study..huhu..sori..sokmo dtg pd ms yg x sesuai..
walaubagaimanapun..kitorg dpt berjalan2 di sekitar UM, pastu die htr saye ke KL sentral, mkn Mc D, solat beli cokelat..erm..dan...tata saye..isk3..

erm..tu jela..huhuh..hope 2 c her lagi la..xtau bile pulak dapat jumpe..huhu
to mizah: semoga sukses dalam perjuangan menimba ilmu pt mesin , litar dan ntah ape2 lagi yg kak siti xtau..hhuhu..gudluck ye utk next paper!!chaiyok2!!!!

Tuesday, November 11, 2008

KUMPULAN NASYID YANG DIMINATI


hmm...kalo anda minat nasyid mesti ade satu kumpulan/penyanyi yg anda minat kan?
kalo mcm saye la kan..al-maklumla...saye ni jenis yang setia pada yang satu..kalo dah minat satu..xboleh nak minat yg lain..huhu.. saye minat sangaaaaat UNIC..erm sebab ape?hmm..ade laaa kan?huhu..suke lagu2 mcm AINUL MARDHIYAH, DEMI CINTA SUCI dll..byk laa..hehe

UNIC seunic nama dorang la kan..saye pernah dtg konsert dorg 2 kali..2-2 mase saye blaja kat USM..erm..dorg ni kelakar kot..sebab tu saye suke...erm..byk kenangan dengan UNIC ni..pasal seterika..huhu..=)psl seterika tu dapatla saye dengar lagu kegemaran saye iaitu AISYA HUMAIRA & ATAS NAMA CINTA..hehehe..x sia2 kan pinjamkan seterika (wpon sebenarnye bukan seterika saye..hehe)

Buat Fadzli UNIC..selamat pengantin baru Ogos lepas..maaf x dpt hadir..sbb konvo..salam kpd zaujah ye..=)
Buat Fitri UNIC...selamat teruskan perjuangan belajar
Buat Bazli..erm..bile nak walimah? hehe

ISLAM CHANNEL