Monday, June 22, 2009

Kempen Fight Obesity

minggu lepas kolej MURNI ni ade kan ceramah n pemeriksaan kesihatan la..nk fight obesity katekan..coz drpd sejarah kolej, orang yg keje sini dalam setahun akan meningkat berat bdn sebanyak 10kg...dahsyat tak dahsyat nye tu..huhu..

so, adela amik berat, tinggi, ukuran pinggang dan juga tekanan darah...saye nye ok je tp xnormal bkn obesity tapi underweight laa..sadis...tp ms timbang tu brt 40kg tau..bgs la sbb ade peningkatan..tp esoknya saye timbang lagi..rupe2nye brt sy xbertmbh pon just 38kg..isk3..sadis btul..

pg ni saye mkn vitamin utk gumuk..hmm..tp kurus2 pon kena rajin senam..kalo tak, nnt tak fit..hehe..

Sunday, June 14, 2009

ATAS NAMA CINTA...

Aku wanita……
Yang punya cinta dihati
Ada dirimu dan dirinya dalam hidupku
Mengapa terlambat cintamu tlah termiliki
Sedang diriku dengan dia tak begitu cinta
Mengapa yang lain bisa
Mendua dengan mudahnya
Namun kita terbelenggu dalam ikatan tanpa cinta

Atas nama cinta hati ini
Tak mungkin terbahagi
Sampai nanti bila aku mati
Cinta ini hanya untuk engkau
Atas nama cinta kurelakan jalanku merana
Asal ngkau akhirnya denganku
Kubersumpah atas nama cinta

Mengapa yang lain bisa
Mendua dengan mudahnya
Namun kita terbelenggu dalam ikatan tanpa cinta
Atas nama cinta
Hati ini tak mungkin terbahagi
Sampai nanti bila aku mati
Cinta ini hanya untuk engkau

Atas nama cinta
Atas nama cinta kurelakan jalanku merana
Asal ngkau akhirnya denganku
Kubersumpah atas nama cinta


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

hana's wedding


pelamin nan indah...

bestnye tgk kawan2 kawen kan???saye??bile nk kawen x tau lg..hehe
sayang xdpt tgk dorg bersanding coz kami sampai lambat..tp segala2nya ade hikmah kan di sebaliknya..(hanya kami bertiga je tau..huhu)..


pengantin dan bakal-bakal pengantin..=)

lepas makan, amik2 gmbr..then mmg plan nk balik nilai terus..tp pakcik razi ni ajak g banda hilir la plak..saye dah menggeletar lutut ni..maklumla xtau jalan pastu plak..org2 melaka ni bawak kereta mcm ape je..saye sgtla xsuke n emo btul bwk kete kat melaka ni...huhu

kami pg masjid al azim, pastu pg naik menara taming sari, pastu jejalan, pastu g masjid selat n last skli makan2..tq to razi yg jadi tourist guide kami...n belanja kami naik menara taming sari n makan malam...thanks a lot ya...


pemandangan dari atas menara...cantik kan?nmpak eyes on Malaysia


lagi pemandangan...


menara taming sari (cilok gmbar dari blog kak sha..ngeh3)


masjid selat..cantik kan???

P/S: sori ye xde plak gambo tourist guide a.k.a razi..huhu..soweela agaknye kamera aku ni alergik ngan lelaki kot..haha

hari2 yang boring..



hari ni masuk kelas since 8.30am smpila kul 1 ade kelas..penat sgt..huhu..ni baru sudah solat...since ptg xde kelas..leh la rilex2 sikit..huuhuu...smbil berkoya..kui3

hari ni pakai baju korporat la kononnye..spy nmpk la sikit cam lecturer kalo tak saye pakai baju kurung je..huhu..

Sunday, June 7, 2009

belon...belon..belon...

belon...belon...
kaya la syarikat buat belon sebab anak2 sedara ku ini asyik la suka beli belon...hehe..
tengokla gelagat mereka dengan belon2 tu..hurm...comel2 =)



Abdurrahman


ABDURRAHMAN BIN SAIFULBAHRI

kelahiran abdurrahman, anak sedara saye yang baru pada 9 mei yang lalu menambahkan lagi keriuhan di rumah hehe..bertambahlah ahli keluarga saya..hmm..dengan berat 3 kg..(tapi xde gambar baru lahir..huhu) dan sekarang beratnya dah 3.6kg..naik 600g dalam 1 bulan..memang 'debom' jugaklah..huhu


kakak sayang adik rahman...



qayyum sayang adik rahman

day, day, day...you,you...you..you...

"happy besday to Izzah yang ke -3 tahun"..
7 jun 2009 merupakan besday anak sedara saya yang 1st..izzatul qayyimah..sekejap je kakak izzah dah besar kan?dah ade 2 orang adik dah pun...disebabkan saye kena balik Nilai 7 hb tu maka besday kakak disambut 6 jun..jam 8 malam...sambut ngan family jela..huhu..jom layan gambar2 sekitar besday..


majlis dimulakan dengan bacaan doa oleh walid izzah...abang qayyum dah xsabar nak makan..kakak izzah khusyuk betul baca doa..=)semoga jadi anak yang baik dan solehah..


kek hari jadi kakak



kakak yang malu2 nk potong kek

bunga-bunga matahari...=)


xsama n x serupa hehe..akak tua sehari dari ku Tanjung a.k.a izyan



semasa ke penang, sempat saye n tanjung ke Botanical Garden..tujuan utama nak cari tshirt penang yang dikirim oleh Puan Sari...memandangkan ade pesta bunga, kami pon x melepaskan peluang utk bergambar bersama2 bunga tu..hehe layan jer laa ye gmabr2 kami tu..hehe


tanjung n me at Botanical Garden..thank u so much 4 everything..=)

1st time..

erm..tanpa disangka2pada 31 mei yang lepas saya telah menaiki flight buat kali pertma..pergi mana? pergi penang..sebab ade masalah sikit pasal ptptn saye..isnin tu saye terpaksa amik EL..huhu


(boarding pass yang lain daripada orang hehe sebab amik dr mesin tak pegi kaunter..=))
mcm mn rase kali pertama naik flight? saye ni x oriented..lgpun x pernah ke LCCT..tp nasib baik ade kak su yang teman kan saye check in..hehe..lame jugak saye menunggu n sume org cam pndang pelik je kat saye..dahla saye pny boarding pass cam lain ngan orang lain pny..sungguh berdebar2 saye..tp buat2 pandai jelah..hehehe

tp kan rase sgt sekejap bile naik flight..xdan nk tido pon..huhuh..almaklumla saye ni kuat tido..hmm..rase terawang2 n takjub dengan kebesaran Allah..sangat hebat pemandangan di atas awan..=)


(amik gambar curik2..Subahanallah..cantik kan?)

ms dlm flight mcm2 saye terpk..knp xnmpak kapal terbang lain? kalo terserempak kapal terbang lain, kapal terbang saye ni berenti x? teringt novel cintan cintun yg saye baca Adam & Hawa..hehe..dapat kawen dgn pilot..hi2..mane la tau kan??=)


at penang international airport

genap setahun sudah...

2 June 2009

genap setahun saya bergelar pekerja..2 jun 2008 tarikh saya melapor diri di KKSM (kolej kejururawatan dan sains kesihatan seri manjung)..tak sangka sekejap je dah setahun dan kini saya bertugas di kolej murni..semoga semakin bertambah rezeki dan sentiasa diberkati oleh Nya..amin..

ISLAM CHANNEL