Friday, July 31, 2009

APE2 aje...

(^_^)ptg ni ade training utk tournament..aduiii..saye x pandai main futsal..
(@_@)malam ni kena basuh baju, kemas segala sampai esok pagi...
(*_*)ni ERA kat depan nilai square dok berketuntang..xtidola saye mlm ni...
(",)esok..saye nk servis kete..hurm...blm ckp KM tp xpela sbb radio xleh bunyik kenala servis jugak...
(^_*)maybe esok mlm nk pg stadium Nilai, tgk persembahan nasyid Mestica dll..
($_~)ptg esok plan ke carefour Alamanda utk beli brg2 keperluan dan rumah...
(#_*)Ahad ade tournament..smpai tgh hari..

apela yg saye mengarut ni..huhu...

Atok...

sejak atok sakit..saye slalu ingat kat atok...
dulu mase saye kecik2 atok mandikan, bagi makan, main...
saye kecik2 dulu mane ade mainan..atok ajar main Bang bang selebu..kuali we we...pastu main lipat2 kertas suratkhabar jadi sampan...

ms mandi mesti kena cuci "kewek"...kewek in BM is ketiak..mesti saye kegelian..
hmm...mcm2 kenangan..mase kecik yang xdpt dilupakan...
sekarang atok dah sakit...saye hanya balik sesekali..sejak atok sakit br 3 kali saye balik..maklumla saye keje di Nilai ni xdptla nk balik selalu..

tp saye cuba buat yg saye mampu...as a nurse...n as a cucu atok...mandikan atok, syampu rambut atok, gosok gigi atok, suap air...ape2 aje yg saye mampu nk buat..ape yg saye buat bibik yg jaga atok akan tgk..dan pastu die akan buat cam yg saye buat..xrugi kan saye blaja nurse..wpon atok xsuke saye jadik nurse...n lebih suka saye jadik cikgu..skrg saye mmg jadi cikgu..n saye pon buleh jadi nurse jugak...=)


tak lupe jugak kpd mak midah n pak jiman..yg jaga saye mase kecik...br jumpe hari tu mase adik saye kawen...pak jiman sampai dah xcam saye sbb lame xjumpe...terima kasih atas segala jasa kalian...

Tuesday, July 28, 2009

Joging di UKM

semalam petang kami (saye n kak sha) bersama-sama ke Bangi utk berjoging selepas je hbs kerja..ala2 persiapan utk tournament netball ngan futsal ahad ni..hik3...rupe2nye kak amnah pon ade turut serta dengan anak2 nya dan menunggu di tepi jalan..simpang ke tpt joging tu...dari traffic light UKM belok kanan, jgn terus masuk UKM tau...(haha...ni gelak utk diri sendiri sbb sesat hritu)...mcm ku kenal tpt ini..tp sebab masuk ikut pintu yang lain xcam pada awalnya..rupe2nye saye memang pernah sampai ke tpt joging tu...mase ke UKM...dibawa "abg fasi" orientasi kat fakulti die...huhu...oo, btulla ni tpt nye..ade tasik tp xtaula pulak boleh joging kat sini..hehe..tpt joging tu btul2 terletak di belakang Fakulti Kejuruteraan UKM..(dekat ngan ofis husband kak amnah..hehe..interprem sikit..=P)

Persiapan sebelum jogging


minuman yang secukupnya, takut hypo...nnt kalo pengsan sape nk tolong?huhu


kasut sukan jenama POWER..kalo x power susah sikit nk jogging kot??



indahnya pemandangan kat sana..UNIC mata memandang...hehe


cam gambo kat poskad..pandai saye amik gmbo..(uwekk..puji diri sendiri..)


lari, lari kita lari...


kak amnah n kak sha..(ni jogging ke posing??ahaks...)

kami sempatla joging 2 round n jalan 1 round..wah penat jugak ye..dengan x warming upnye..main redah je kami ni...Alhamdulillah xcramp...bye2 UKM..nnt saye dtg lagi..(hrtu konon x nk dtg lagi dah sbb terlanggar tiang kat keris mas..huk3)

Lafaz yang tersimpan...

Kenapa kita sukar nak luahkan perasaan kasih dan sayang kita pada kedua ibu bapa?
Mungkin disebabkan memang keluarga kita bukan jenis yang menunjukkan kasih sayang melalui perbuatan atau perkataan...

Daripada blog seorang sahabat saya, yang saya baca pg ini..mungkin maksd yg ingin disampaikan berbeza dengan ape yg saye interpretasikan...

AKU TIDAK MAMPU MEMBERONTAK
KERANA ITU BUKAN CARANYA
AKU TIDAK INGIN DERHAKA
KERANA ITU AMAT KAU BENCI
AKU AKHIRNYA BERPUTUS ASA
TAPI ITU BUKAN PENGAKHIRANNYA
KAU BERIKANLAH KEKUATAN HATI DAN DIRI
AGAR TUJUAN SEBENAR ITU DAPAT KU CAPAI
MENGEJAR KEREDHAANMU
MENEBUS KESALAHAN
HINGGALAH AJAL YANG KAU TETAPKAN ITU MENJEMPUTKU
DALAM UKHUWWAH YANG KEKAL SELAMANYA
..INSYAALLAH..
http://shahril.blogdrive.com/

bait-bait ayat ini begitu menggamit hati saya..Ya Allah..betapa aku tidak ingin menjadi anak yang derhaka...bergenang juga air mata di pelupuk mata ini...
biarlah aku ini menjadi seorang anak yang solehah...yang sentiasa membahagiakan kedua orang tuaku..walaupn sukar untuk kulafazkan kata-kata sayang tapi sebenarnya...
tiada orang lain yang paling aku sayangi di dunia ini melainkan MAK & ABAH serta keluarga ku...I LOVE YOU ALL very much...terima kasih atas segalanya


Lafaz Yang Tersimpan
Album : Tika Itu
Munsyid : UNIC
http://liriknasyid.com


Luluh hatiku yang sayu
Menatap wajahmu tenang dalam lena
Kasih zahirkan laku
Sedangkan bibirku jauh dari lafaznya

Dan raut tuamu membekas jiwaku
Meredakan rindu mendamaikan kalbu
Tak mungkin kutemu iras sentuhanmu
Biarpun kuredah seluruh dunia
Mencari gantimu

Betapa sukarnya menyusun bicara
Meluahkan rasa menuturkan sayang
Kasih yang terlimpah hanya sekadar
tingkah
Cuma ungkapan kebisuan yang
melindungkan kalimah rahsia

Masih kubiarkan waktu
Melarikan lafaz kasihku padamu

Mengapakah sukar menyusun bicara
Meluahkan rasa menuturkan sayang
Kasih yang terlimpah hanyalah sekadar
tingkah
Cumalah ungkapan bisu kalimah rahsia

Apakah yang hilang andai dilisankan
Bait penghargaan penuh kejujuran
Tak mungkin terlihat cinta yang merona
Jika hanya renungan mata yang bersuara
Bukan tutur kata

Tiada lagi ertinya pengucapan
Andai akhir nafas di hujung helaan
Sebelum mata rapat terpejam
Usah biar kehilangan
Menggantikan lafaz yang tersimpan

P/S: renungkan...
1)kita selalu fikir berapa bayak kali hati kita sakit disebabkan ibu bapa kita, ada tak kita fikir berapa bayak kali ibu bapa kita menangis sebab perangai kita? kita xnampak sebab ibu bapa xpernah tunjukkan kesedihan hati pada kita...
2)kita selalu fikir banyak yang ibu bapa kita tak bagi kat kita, banyak benda yang kita xdapat, tapi pernah tak kita fikir kalo kita diberi peluang membalas jasa ibu bapa kita, adakah kita mampu membalas apa yang pernah kita dapat dan terima daripada ibu bapa kita?...=(

Sunday, July 26, 2009

Majlis aqiqah Abdurrahman

26 Julai bersamaan dengan walimah adik saye...dilangsungkan sekali majlis aqiqah anak sedara saye Abdurrahman yang mencecah usia 2 bulan setengah...


Abdurrahman dan mamanya...


Abdurrahman dan makciknya...(muka makcik die geram je tgk abdurrahman ni..hehe)


Majlis dimulakan dengan tahlil ringkas, berzanji, marhaban dan aqiqah tu dangig kambing 2 ekor dah selamat dimasak...



tahlil dan bacaan berzanji...yang diketuai oleh Cik Amah (makcik saye) sebelah tu mak saye...


marhaban...

Walimah adikku

Alhamdulillah pada 25 julai (sabtu) malam bertempat di Masjid Rengit, adik saye telah selamat diijabkabulkan dengan pasangannya Azia...
Majlis di Yong Peng dilangsungkan pada keesokan harinya 26 Julai...

Antara hantaran dari pihak lelaki






Antara hantaran dari pihak perempuan






Gambar-gambar sepanjang majlis akad nikah





Pelamin


Pengantin berarak



Makan berdamai


Sebagai kakak,akak doakan kau bahagia di dunia dan akhirat..jadilah anak dan suami yang baik dan soleh..jangan lupe yang ko masih ade tanggungjawab sebagai anak kepada mak...SOLAT itu tiang agama, mesti ingat..

Tuesday, July 21, 2009

Persiapan...

balik umah minggu lepas, sempatla saye menghulurkan bantuan sikit huhu..sikit je x byk pon...persiapan utk perkahwinan adik saye yang bakal berlangssung Ahad ini majlisnya..so agak bz la jugak kan..huhu...

hari khamis malam jumaat yang lepas rumah saye ade Yasinan..kira giliran rumah saye la buat majlis baca Yasin..


kakak izzah dan qayyum..pakai kopiah ngan tudung masa Yasinan..



bungkus gegule ngan coklat utk diberi pada tetamu...


yang dah siap dipack...=)


tolong seal keropok pulak...(leh jadi pengusaha keropok la pasni..hehe)


dah siap...pandaikan saye seal keropok huhu

semoga majlis berjalan lancar...kwn2 yang dijemput..kalo free jemputla dtg ye..=)

Buat ladang kat Facebook??

sapela ajr saye main buat2 ladang kat facebook ni..hehe...tanam strawberryla, kacang soya la..hehe..cam kelakarla pulak..(tp main jugak..huhu)..baru start main ptg smlm..kak sha la ni..ajar main benda bukan2..hehe...


pernah dengar x pepatah Arab.."man falaha, hua falaha" kalo xsilap sayela,almaklumla dah lame meninggalkan zaman kegemilangan saye sbg antara top student Bahasa Arab neh..hehe..mksd pepatah tadi siapa yang menanam die yang menuai..samela cam saye main tanam2 takt Facebook tu..cukup 4 jam bolehla saye tuai utk dpt beberapa sen coin..hehe

Pepatah Arab lain yg lebih kurang sama maksudnya "Man jadda wa jadda"..maksud die siapa yang berusaha dia mendapat...jadi kenala usaha barula dapat sesuatu tu kan..xsume benda boleh datang bergolek..nk makan pon kena la suap dalam mulut kalo tnggu mknan msk sendiri??hurm...susahla..ye tak...jadi rajin2 keje, jgn dok main facebook je..hehe (dedicated to kak sha ni..hehe)

p/s:ade hikmah jugak main tanam2 kat facebook tu ye..=)

Musim buah-buahan

wah..sedap kan bile tibe musim buah-buahan ni...erm,durian ade, manggis, rambutan, macam-macam ade...hehe..

sebab atok saye ade pokok buah-buahan saye tumpang makan jela..hehe..lgpon kat sekeliling umah je pokok2 tu...durian kali ni dah kurang coz pokok nye dah tua2..


ni pokok duku ke dokong ke ye pon xsure..br nk mula masak...


pokok rambutan..syg buah nye ranum sudah xde sape yg nk petik..

INDAHKAH???

hm, adekah anda rase persaudaraan itu indah?

setiap kali kita sampai ke tpt baru, pastinya akan ade orientasi, btul tak?
xkirala mase skolah ke, matrik ke, universiti ke, sampai kat tpt keje pon still ade orientasi...knp perlu ade sume2 tu??

di samping xnk wat kite tersesat kat kawasan tu, kita jugak kenalah berkenal-kenalan antara satu same lain kan? mcm mn kalo kite susah nnt dan xde orang yg nk tlg kite?hurm...di situlah salah satu pentingnya persaudaraan @ ukhuwah...

Allah SWT berfirman dalam Surah Ali .Imran (3) ayat 103, iaitu :

"Dan berpegang teguhlah kamu sekalian kepada tali Allah keseluruhannya, dan janganlah kamu berpecah belah. Ingatlah kamu akan nikmat Allah yang dilimpahkanNya kepadamu ketika kamu dalam keadaan saling bermusuhan, lalu Allah menyatukan antara hati-hati kamu. Maka jadilah kamu dengan nikmatNya bersaudara."


INGATI bila sunyi,
RINDUI bila berjauhan,
FAHAMI bila keliru,
NASIHATI bila terluka,
Alangkah indahnya PERSAUDARAAN...=)

aisya humaira: mari kita berpesan-pesanlah kepada kebaikan...

Wednesday, July 15, 2009

kelas anatomi dan fisiologi

saye rase saye akan cepat dapat hypertension ngan sakit jantung..mane taknye aduhai anak2 murid ku ketahuilah yang cikgumu ini rase nak pengsan ajar kamu2 ni...nk jadikan kamu ni pandai...sejibik sejibon cikgu citer...fasa tu ape maknenye, sintesis tu maknenye ape...sedih cikgu, kena ajar BM pulak...=(

sampai cikgu pon kena buat cite...

kelenjar hipotalamus dengan pituitari ini die kawan baik...
kelenjar hipotalamus rembeskan releasing hormone yang merangsang anterior pituitari untuk merembeskan trophic hormone...
contohnye: kelenjar hipotalamus rembeskan TRH yang merangsang anterior pituitari untuk merembeskan TSH...bla2..

Amaran buat students ku, saye ajar Anatomi ni garang..so jangan main2...alhamdulillah dorang ni aktif la jugak dlm kelas,kalo x tau cepat2 dorng tanye..bagus2..
sebab nye...nk tau sebabnye???? sebab kalo dorg tak tau , pastu tak tanye..pastu cikgu tanye die, die xbuleh jawab...dorang akan kena CUBIT dengan cikgu ni...huhu...cikgu bkn nk dera tp cikgu nk ajar kamu jadi pandai...ala cubit2 manje je..bkn sakit sgt pun kan???(hehe..=p)

kasihmu amanahku...

Kasihmu Amanahku
Album : Damba Kasih
Munsyid : In-Team
Pernikahan menyingkap tabir rahsia
Suami isteri inginkan keluarga yang bahagia
Dan mengharapkan sebuah bahtera indah
Untuk bersama belayar ke muara

Pernikahan, menginsafkan kita
Perlunya iman dan takwa, meniti sabar dan redha
Bila masa senang syukuri nikmat Tuhan
Susah mendatang tempuhi dengan tabah

Isteri janji telah dipateri
Diijab kabulkan dan dirahmati
Detik pertemuan dan pernikahan
Yang dihujani air mata kasih
Demi syurga Ilahi

C/o
Suami jangan menagih setia
Umpama Hajar dan setianya Zulaikha
Terimalah seadanya yang terindah
Di lubuk hatimu
Isteri adalah amanah buatmu

Pernikahan mengajar tanggungjawab bersama suami dan isteri

Isteri hamparan dunia
Suami langit penaungnya
Isteri ladang tanaman
Suamilah pemagarnya
Isteri bagai kejora
Suami menjadi purnama
Tika isteri beri hempedu
Suami tabah menelannya

Tika suami terteguk racun
Isteri carilah penawarnya
Sungguh isteri rusuk yang rapuh
Berhati-hatilah meluruskannya

aisya humaira: ade hamba Allah request lagu ni...saye tujukan khas untuk die..hehe...=)untuk pengetahuan hamba Allah ni tajuk lagu ini adalah KASIHMU AMANAHKU..=P

hari ini hari khamis....

semenjak dua menjak ni rajin pulak saye mengupdet blog ye...huhu...mesti nk termuntah dah orang baca blog saye yang mengarut2 ni...huhu..ape nak buat saye kan rajin..kui3.(macam xde keje lain je saye ni...padahal berlambak2 keje..huhu)...

hikmah menulis blog:
1) dapat kurangkan stress
2) dapat meluahkan ape yang terbuku di hati (cam tulis dalam diari, cuma blog orang len boleh bace, diari xleh..huhu)
3) sebgai hobi di masa lapang...
4) melatih diri menaip dengan laju..(buleh ke camtu?)


P/s: esok saye cuti (yeay!!), jangan cari saye ye...saye nak balik umah ptg ni..doakan saye selamat..aminnnn...=)

Tuesday, July 14, 2009

Doa Seorang Kekasih

Oh Tuhan, seandainya telah Kau catatkan
Dia milikku, tercipta untuk diriku
Satukanlah hatinya dengan hatiku
Titipkanlah kebahagiaan
Ya Allah, ku mohon
Apa yang telah Kau takdirkan
Ku harap dia adalah yang terbaik buatku
Kerana Engkau tahu segala isi hatiku
Pelihara daku dari kemurkaanMu
Ya Tuhanku, yang Maha Pemurah
Beri kekuatan jua harapan
Membina diri yang lesu tak bermaya
Semaikan setulus kasih di jiwa
Ku pasrah kepadaMu
Kurniakanlah aku
Pasangan yang beriman
Bisa menemani aku
Supaya ku dan dia
Dapat melayar bahtera
Ke muara cinta yang Engkau redhai
Ya Tuhanku, yang Maha Pengasih
Engkau sahaja pemeliharaku
Dengarkan rintihan hambaMu ini
Jangan Engkau biarkan ku sendiri
Agarku bisa bahagia
Walau tanpa bersamanya
Gantikanlah yang hilang
Tumbuhkan yang telah patah
Ku inginkan bahagia
Di dunia dan akhirat
PadaMu Tuhan ku mohon segala

bakal suami ku seorang ustaz??

sape la wat citer dongeng ni?aduh3..bile plak ade ustaz nk kat aku..ni gara2 saye mintak cuti untuk balik esok..jumaat saye cuti sbb kononnya nk balik khamis ptg nk ikut yasinan kat umah..pelbagai persoalan yang ditanya...
kenduri sape?
kan awk nk kawen ngan ustaz?

n

nak dijadikan cite, smlm sahabat saya berkesempatan datang ke nilai sbb on da way ke UKM, n kami sempatlah lunch same2...hurm...tapi ramai pulak yang pandang2 semcam..saye taula die segak kan?huhu...(atau kah saye yang baik sgt sehingga mereka memandang pelik kpd saye?kui3)

ramai plak tanya saye n sangka tu boyfren saye...hurm..saye rase nk sorok je die tu huhu..bkn stakat lect n staff, students +pak cik kafe pon tanye..huhu...punyala saye rase berdebar2 sbb nk cover die ni..kui3...

"patutla xnak makan dengan kami, makan dengan boyfren ye?"
"semalam tu sape?" "kawan" jwb saye.."xpe, skrg kawan nnt jadi boyfren"
huhu...
"jangan memfitnah" kate saye..."kami xfitnah, tapi mendoakan.."

kami kawan jelaa...mane ade ape2..nway to sahabatku wpon br 3 kali jumpe..saye sangat2 bersyukur ade kwn seperti awk..tq 4 all ur support n understanding ketika saye susah dan senang...

P/s: mlm tadi saye pnt, tido awl..sowi sgt to all my hostel mate huhu..(pg2 saye dah kena tanya knp x kuar2 bilik mlm tadi)

Monday, July 13, 2009

etika bersahabat...

blum sempat baca lagi..post dulu..buat pedoman bersama...memberi pada yang sudi//(tiru ayat kak men..huhu) amik dr post yg kak men htr jugak kat outlook...tq kak men..



ETIKA BERSAHABAT
Dalam kita menjalinkan persahabatan tentu kadangkala ada masalah atau problem yang melanda.
Ini berlaku kadangkala kerana tiada persefahaman atau saling tidak mengalah. Dalam mencari penyelesaian ini, marilah kita sama-sama merenung dan beramal bagaimana untuk mengeratkan persahabatan kita.

1. KESABARAN
Belajarlah bersabar sekiranya sikap teman baikmu itu menyinggung perasaanmu, mungkin dengan kesabaranmu, temanmu itu akan mulai berubah dan mula berfikir tentang hati dan perasaan orang lain.

2. BERTERUS TERANG
Jangan sesekali kamu memendam perasaan jika kamu tidak menyenangi sikap teman - teman di sekelilingmu. Cuba berbincang dan berterus terang agar masalah yang membelenggu dirimu akan selesai dan jangan meninggikan suara ketika berbincang.

3. IKHLAS
Sentiasa bersikap ikhlas dan jangan terlalu berkira dengan orang lain. Sikap ikhlas kita akan menjadikan teman disekeliling akan lebih menghormati kita.

4. SALING MENGHORMATI
Saling hormat menghormati. Hormatilah orang disekelilingmu dan sudah tentu orang lain juga akan menghormatimu.

5. JUJUR
Belajarlah menjadi seorang yang jujur. Saling percaya mempercayai menjadi hubungan persahabatan yang dijalinkan akan berjaya. Sebaiknya, buang jauh - jauh sikap bermuka-muka kerana ianya sikap merenggangkan persahabatan.

6. SALING FAHAM MEMAHAMI
Saling faham memahami dan tidak berprasangka buruk adalah resepi utama dalam membina sebuah persahabatan yang berjaya.

7. SALING MEMAAFKAN

Jadilah seorang yang pemaaf sekiranya teman baikmu menyinggung perasaanmu. Dan ketahuilah, sikap pemaaf itu merupakan satu perbuatan yang mulia. Malah dia dapat memberikan kesan positif terhadap diri kamu sendiri.

8. BERTOLAK ANSUR
Saling bertolak ansur juga merupakan satu faktor penting untuk membina sebuah perhubungan yang murni. Sifat begini akan memberi manfaat pada diri kamu dan orang lain. Namun usah mengharapkan hanya orang lain yang perlu bertolak ansur dengan kamu dan dalam masa yang sama kamu pula mengambil kesempatan ke atas mereka. Ini tidak adil namanya!

9. JAGA TUTUR KATA
Jagalah tutur kata dan jangan terlalu celupar ketika berbicara bersama teman-teman sekeliling kamu. Sikap lepas kata begini akan mengundang perselisihan faham antara satu sama lain.

10. NASIHAT MENASIHATI
Saling tegur menegur dan nasihat menasihati antara satu sama lain.Teguran hendaklah secara baik dan bukannya dengan melulu dan mengkritik. Bukankah saling ingat mengingatkan itu satu perbuatan yang mulia?

11. AMBIL BERAT
Jangan pentingkan diri sendiri, sebaliknya ambil berat antara satu sama lain. Contohnya, jika temanmu sedang dilanda masalah. Berada disisinya ketika dia sedang susah merupakan satu pengorbanan besar dan tanda setia kawan. Ia memberikan kekuatan dan sedikit beban masalah
yang ditanggunginya akan berkurangan. Tapi awas! Jangan nanti sampai kamu tak tahan telinga
jika saban hari terpaksa mendengar luahan masalahnya. Kadangkala kamu juga punya masalah
yang perlu diselasaikan!

12. SALING BERHUBUNG
Jauh di mata, dekat di hati. Walaupun mungkin kamu dipisahkan oleh jarak dan kesibukan, apa kata kamu eratkan persahabatan dengan bertanya khabar. Telefon @ sekadar menghantar sms pun dah mencukupi tanda ingatan kamu kepadanya.

13. BERTELINGKAH
Sesekali bertelingkah yang berlaku akan menjadikan perhubungan bertambah baik. Kita lebih saling mengenali dan memahami antara satu sama lain. Tapi haruslah diingat, bergaduh tanpa bermaafan tak guna juga. Sekurang kurangnya kita kenalah beralah dan bermaaf-maafan agar kekeruhan yang melanda akan jernih semula.

· Jadilah teman ibarat bola rugbi, belum dapat REBUT; sudah dapat, LINDUNG
· Teman itu bukan seperti bola sepak; belum dapat, KEJAR; sudah dapat, TENDANG

akad nikah yana...

alhamdulillah..selamat sudah yana kembar kepada shbt ku yanie dinikahkan dengan pilihan hatinya mohd firdaus (btul ke eja ni..xksh la kan asal xsalah org..hehe)..di kesempatan itu dapatlah kami berempat together2 again..cam reunion plak...YANIE< LINA< CT COMEI NGAN CIK SU...


dari kiri siti, cik su, yanie n lina...4 dara pingitan..kui3 (uwekkkk..=p)

hanya akad nikah saje yang berlangsung, majlis nnt bulan 11 baru diadakan..


debaran bakal isteri..dag dig dug sebelum diijabkabulkan


antara hantaran2 cantik2 kan?

selepas akad nikah spt biasa lafaz taklik dibacakan..aduh sungguh sedih sekali...kitorg pelakon pembantu pon leh menitiskan air mata...isk3


sesi serahkan mas kahwin..siap ade dialog2 kena baca..hehe


pastu kami pon tlg2 la bg2 kan door gift...hehe sempat lg posing...


semasa makan berdamai...selamat sudah menjadi suami isteri yang sah...=)


semoga rumahtangga mereka sentiasa bahagia dan dikurniakan anak2 yang soleh dan solehah amin...

Sunday, July 12, 2009

Nasrul Hadi's wedding episod 2

knp plak ade episod 2 yerk? bkn2..ade ke nasrul hadi kawen lagi..isy2 jangan teka2 camtu tau tak baek...huhu..

cerita saye pegi kenduri nasrul hadi 4 julai lalu sbnrnye telah diringkaskan..actually..dr Nilai saye berdua dengan Puan Dinar..disebabkan di hostel hanya tinggal kami berdua, dan saye xde teman ke shah alam saye mengajak dia pergi bersama...kebetulan anaknya akan mendaftar di UKM, jadi secara kebetulan saye pn nk ke UKM ambil shahril..so kire bawak ibu student jalan2 di UKM la..selepas keluar dari kolej keris mas, puan Dinar tiba2 mau ke rumah saudaranya di Kajang, nggak mau ikut pesta katanya..erm, paham2 jela saye ni..memang dah gelabah sbb saye mmg xpernah kuar berdua saje...nak tak nk dihantarin juga pn dinar ke kajang then barula kami teruskan perjalanan ke shah alam...

P/s: entry kali ini hny nk jelaskan situasi sebenar...ramai pulak yang tanya..pergi berdua je? yg ketiga siapa? aduh..sesungguhnya semua itu hnya kebetulan yang tidak dirancang sama sekali...

carik2 rumah kat nilai??? episod 2

pg ini tibe2 pak cik guard mempromote umah...isy3..saye carik umah ke?die bkn pomote umah sewa tp umah nk dibeli..rm120 ribu..rumah teres 3 bilik..huk3..hurmm..ape kes plsk ini? sape yg nk duk nilai?isy..semakin xphm dengan kebetulan2 yang ada...bingung saye dibuatnya..

Thursday, July 9, 2009

macam2 hal...

hurm..hari ni ade je halnye..huhu..bkn hari ni je..hari2 lain pun..pengalaman dapat mematangkan kita kan? huhu...
keje kat kolej murni ni..sbb saye dok hostel, so ade la jgk sikit responsibility dgn students ni...pengalaman tgk budak kena histeria..saye mmg takut la jugak tp kuredah aje..huhu..main netball ngan students tu mmg dah jadi rutin..huhu dan br ni je ade plak students kena gangguan seksual..mamat mane plak yg hampeh sgt dok kaco students aku ni..mmg nk kena...xpasal2 cikgu die ni kena jadi mak guard htr dorg pegi skill lab...pdhal cikgu die ni kecik drpd students wakakaka..

sape berani kaco students saye...siapla..saye bagi selipar pink..huhu..

yesterday...

semalam kulalui dengan baik sekali alhamdulillah...doaku setiap pagi melangkah ke ofis..Ya Allah jadikanlah hari ini lebih baik daripada semalam...

cuma letih kerja n penat fizikal dan mental...(dah jadi cam students saye plak...cakap berbelit2..)

hurm..as usual every Wednesday akan diadakan kelas poco-poco n aerobik utk staf..saye of course la x ketinggalan...pas je berpoco-poco, saye main netball plak..huhu..hilang segala stress2...

sbg wanita,ceh...poyo plak lecturer kecik ni..saye ni je yg actually xsuka perempuan yang mcm perempuan sgt..huhu..mungkin sbb saye suka perempuan yg sederhana xla terlalu lembut tp x la kasar..n xla terlalu keperempuanan (means malu2 sgt sampai sume benda xbuleh buat..hua2)

p/s: tapi jgnla ingt saye ni kecik2 tp xmatang ok? badan je kecik nmpak cam budak2..pls dont judge the book by its cover..=)keep fit..

Wednesday, July 8, 2009

INGIN SEKALI AKU....

ingin sekali aku menjadi makmum solatnya....
ingin sekali aku mengaminkan doa-doanya....
ingin sekali aku menjadi pendamping nya...

(^_^)

tu saje coretan utk hari ini...=)

Monday, July 6, 2009

ECG course

Last weekend..27-28 June saye pergi ECG course..what is ECG?
ECG is electrocardigram

electro =electrical activity
cardio= heart/jantung
gram=recording


so, ECG ni adalah prosedur yang merakam aktiviti jantung. pernah tgk tak kat wad yang nurse pasang kat dada n tgn dan kaki tu..then kuar kat skrin..mcm graf2 tu..tu la ECG..

mmg kembali spt student la mase tu..dengan tak sihat dan xde suara..namun ku tempuhi jua 2 hari tu dengan jayanya...

jom layan gambar2 sekitar kursus tu...



khusyuk dan tawadu' nya saya belajar..huhu


dengar ape cikgu kata, jgn berangan je..fokus2


main geletek2..geliii...


student paling cemerlang yang kat tengah2 tu..huhu


asyik main je..huhu..jadik burung yang mencari sangkar...menang tau..no 1..hehe


anugerah pelajar paling...isy2 mane ade..ni penyampaian sijil kehadiran..=)

sepanjang 2 hari dapatla saya menambahkan ilmu tentang ECG dan dpt jugak collect CPD point utk renew my APC for next year..n dpt jugak berkenal-kenalan dengan ramai orang..merapatkan silaturrahim katekan...

P/S: skrg ni xleh ckp kat students saya sibuk..dorg pk saye sibuk prepare nk kawen..isy2..sedangkan saye mmg sibuk coz grup baru ni dah balik..6 kredit kena ajar tu...=(

Sunday, July 5, 2009

Nasrul Hadi's wedding


kedua mempelai di atas pelamin

4 Julai (Sabtu) lepas, saye berkesempatan untuk menghadirkan diri ke majlis perkahwinan rakan sepraktikum saya masa kat KMM kuliah 3 P(H)21/22 (kalo x silap la) iaitu Nasrul Hadi..nmpknya jodohnya juga ex-student KMM Syifak..


mcm pelamin di dalam taman (ala2 garden wedding..cantik kan?)

memandangkan nk pergi ke terengganu tu jauh so saye pergi ke shah alam jela..asalkan hajat di hati nk bertemu pengantin lelaki tercapai..=)sbb dah bgtau nk dtg..xsedap plak kalo x pg kan? (yela, hrni die kawen kite dtg, nnt kite kawen die dtg pulak..hehe)..jauh betul perjalanan sbb ke UKM dulu amik shahril..then br ke shah alam...sesat2 kat bangi sbb tu rase jauh..huhu..ntah brp kali sesat sampai tourist guide pon naik marah..huhu..sori sbb x ikut arahan..=( pastu dahla terlanggar tiang khemah kat kolej keris mas..adui..sedih btulla..calar viva saya..tu la x hati2..huk3...sori ye viva..=(

sesampai je kat shah alam, kami solat dulu di masjid shah alam..hurm..=)nice memory...then br pg ke taman seni (btl ke?) berdebar2 plak rase nk smpi sana..knp ye?huhu maybe sbb saye xknal sesape pon kat sana kecuali nasrul hadi huhu...(almaklumla saye ni kan bukan budak2 baek mase mtrik dulu) rasa segan menyelubungi jiwa saya sepanjang majlis...alhamdulillah dapat jugak amik gmbar n jumpe pengantin..(amik berkat..hehe =B )


masa makan berdamai..tq ye mr. photographer, kalo saye nk pg amik gmbo dkt2 camni hurm..maluu...huhu


saya di antara hantaran mereka..awat saye nmpk kecik je???

semoga hadi dan syifak berbahagia ye hingga ke akhirnya..doakan saye pulak pasni..=)..


on da way balik sudah..=)

pas balik dari shah alam..saye orientasi plak kat UKM, ade abg fasi yang bawak..so i follow je la..


fakulti abg fasi

pastu baru la balik ke Nilai..bye2 UKM..mmg penat..tapi happy..=)

Thursday, July 2, 2009

carik2 rumah kat nilai???

hurm..knp nk carik rumah kat nilai??? saye blom mau kawen lagila mak...
tp kenapa mesti nilai??hurm..kotla saye dapat kawen ngan org Muor ke?Melaka ke?sape tau kan?huk3
aduilaa..since my adik nk kawen this month..hurm...(isk3 sedih ker saye??)
xsedih...tp dok pikiaq manjang...

dengan tawaran2 yang hebat, sape yg tak nak kawen kan? btul x?
-kalo xpyh byr loan kete tiap2 bulan
-simpan duit bli umah huhu
(cara mengugut yang paling halus..huhu)

hurmm..xpe2 nnt saye pk kan ye mak..kui2..
p/S: biar lambat asalkan grand..hehe
the latest but the grandest..kui3 (merosakkan bahasa btul la..)
biar lmbat asalkan kekal bahagia dunia & akhirat..=) tu baru betul..(^_^)

UPdet..=)

lame x update..nmpaknye ade yg dah tertanya-tanya...hu..sori sgt2..
last week saye EL dr wednesday-friday..sbb atok saye sakit(atok perempuan coz kat johor atok tu lelaki pon dipanggil atok pompuan pon panggil atok jugak)..act since jumaat atok tibe2 sakit..hurm..but sabtu tu ade kerja (ade screening kat skill lab and terpaksa jadi VVIP..huhu tension2)..sedih btl bile tau atok sakit..sbb takut sgt x dpt jmpe atok..mlm selasa saye nangis sepnjang mlm..ntah knp..sedih n xsbr nk balik bile kekja msg pasal atok..dgn xpk pjg saye nekad amik EL..dah terbau2 kain cadar dan tilam yang saye slalu tido ms kecik2 kat umah atok..erm..sedih sbb atok jg saye sejak kecik..wpon umah sebelah2 je..n saye ni cucu yg paling susah nk bela..huhu(komen atok ni..)..mane taknye..kul 12 mlm smpai 2 pagi nangis...(xleh agaknye sy nk nagis time lain??) pastu sekejap2 nk tido umah atok, pastu nk balik umah pastu nk g umah atok balik..akhirnya atok kunci pintu huhu...atok still sakit lagi..mmg xleh bgn..umur dah 82 tahun..hmm..semoga atok sihat2 ye..=)

khamis mase kat umah kemas2 la umah n bilik tido saye..hurm..sampi selsema..n due to emotional distress, low immune system + penat sgt2 (drive ke hulu ke hilir)saye sampai demam...jumaat balik nilai sbb sabtu n ahad ade kursus kat PJ...penat2..samapi xde suara..=(

this week sibuk bebenor..siapkan soklan midterm psychology n sociology...pastu dapat new subject kena ajar..aduilaa..dahla xde nota lg..next week students tu dah nk balik..then bz plak ngan kelas n orientasi new students..hurmm..letih2..huhu..

xpe2..nnt saye kawen..saye pindah dari sini..hehe (ayat jahat ni..=p)

ISLAM CHANNEL