Thursday, August 27, 2009

Ramadhan terakhir....

adakah ini ramadhan terakhir buat kita?
saye msk ke kelas spt biasa, disebabkan telah habis silibus..saye hanya msuk utk memberi feedback kpd xm midsem dan juga meminta feedback dari students berkaitan proses pengajaran dan pembelajaran saya..(kira nk muhasabah diri la ni..=))

stlh selesai, saye meminta maaf kpd students atas segala kesilapan saye tercubit, termarah dsb..manusia xlari daripada melakukan kesilapan...
dengan sedikit ucapan selamat berpuasa...dan sy bgtau mungkin xjumpe lagi kamu semua...sem depan mmg xkan ajar dorg lagi...sbb sy hanya ajar sem 1&2...

bila dgr ayat x jumpe lagi..dorg kate mesti jumpela cik...
saye menjawab.."kita xtau adekah ini ramadhan terakhir buat kita, boleh jadi saye pergi dulu, atau kamu pergi dulu"...

saye biarkan mereka berfikir sendiri mksd kata2 saye itu...

andai ini ramadhan terakhir...
satu artikel/puisi yg sy dpt dr kak amnah..sayu hati ini membacanya..

saye petik sedikit daripadanya:

andai ku tahu ini Ramadhan terakhir
tentu siangnya engkau sibuk berxikir
tentu engkau tak akan jemu melagukan syair rindu
mendayu..merayu....kepada-NYA Tuhan yang satu
andai kau tahu ini Ramadhan terakhir tentu solatmu kau kerjakan di awal waktu
solat yang dikerjakan...sungguh khusyuk lagi tawadhu'
tubuh dan qalbu...bersatu memperhamba diri menghadap Rabbul Jalil..
menagisi kecurangan janji...
"innasolati wanusuki wamahyaya wamamati lillahirabbil 'alamin"
(sesungguhnya solatku, ibadahku, hidupku dan matiku..kuserahkan hanya kepada Allah Tuhan seru sekelian alam)

masjid besi

malam tadi saye berkesempatan untuk ke masjid besi.
solat maghrib, isyak dan jugak tarawih dan witir di sana.

Alhamdulillah..walaupun masjid nye blom siap sepenuhnya, namun jemaah yang datang utk tarawih penuh! tetapi sayang, utk solat fardhu maghrib hanya beberapa saf shj..mlm td tarawih mlm ke-7..masih bersemangat lagi utk tarawih..bagaimana utk mlm2 seterusnya?..mlm2 terakhir di mana di situlah adenye lailatur Qadar?

semoga kita sebagai umat Islam dapat menjadikan bulan Ramadhan ini sbg titik permulaan untuk berubah kepada yg lebih baik, dan bukan berubah kerana bulan Ramadhan tetapi di bulan2 lain, solat ntah ke mana, masjid ntah ke mana...same2lah kita fikirkan dan muhasabah diri kita...

aisya humaira: peringatan juga utk saye yg lemah ini...=(

Tuesday, August 25, 2009

malam tadi pegi mane?

erm..tanye sendiri, jawab sendiri..hehe..ptg smlm pas je balik keje terus bersiap2 solat n mandi sebab kami (kak sha & me) bercadang nk g ke Bangi berbuka di rumah kak amnah..hehe..jauhnye berbuka..kui3..

sblm ke rumah kak amnah, kami singgah PARAM (pasar ramadhan) ni bahasa kak sha la ni..huhu...jalan punyela jem kat roundabout tu..so kak sha yg terer ni ikut jalan belakang...cam adventure je..kui3..sampi sane kalo xsilap param tu dkt ngan PKNS (agaknye laaa) kat seksyen 1&16..parking kete n jalan kaki ke param..masyaAllah banyaknye orang..smpi x nmpk ape pun yg dijual..kami plak dah cam mak ngan anak...tkt ilang,susah plak nk carik nnt..huhu..kami dengan semangt nye meredah param utk mencari murtabak Hafiz..mmg ramai yg beratur nk bli..alhamdulillah dpt 4 keping..pastu cari kuih plak..nk bli karipap sardin..tp gerai xjumpe plak..pastu nmpk popiah otak2..kami pon bli..jalan pny jalan cari karipap sardin..jumpe gerai tu tp dah habis licin dah..huhu..

45minit kat param, dpt 2 benda je..hehe..pastu kami pon beransur ke rumah kak amnah...jam pon dah nk maghrib..,sedap sungguh menu kak amnah masak..ade daging goreng, ikan jenahak msk lemak tempoyak dan sambal belacan...erm, sungguh membuka selera ditambah plak menu yg kami bli di param, ngan air laici yg sedap dan buah tembikai..lengkap!

pas dah berbuka, solat maghrib dan kami pon menuju ke masjid UKM..(suka btul saye ni ke UKM..huhu) utk isyak n tarawih di sana...usai solat dalam kul 10 barulah balik Nilai..=)

Sunday, August 23, 2009

Tshirt muslimah...

erm...mase konvo UTHM sempat saye n kekja (my sis) g tgk2 tshirt muslimah...n kami bli 4 helai tshirt tu..2 saye punye..2 kakak saye punye..haritu g konvo UKM byk btul tshirt muslimah yg comel2 sgt..eee rase cam nk bli je lagi tp sbb xde duit..so, sabar jela ye..huhu..


kaler coklat yg comel..kekja pny kaler merah...


yg ni kami pilih warna yg sama...comel kan?

Tazkirah 3 Ramadhan

pagi ni tibe2 kena relief kelas pulak..hmm..dgn x prepare ape2..tp sempat jugak belek tenet, kot2 la ade students tanya..maklumla dorg ni dah sem 6...kalo tny subjek saye ok lagi saye nk jwb..tp kalo tny yg out of my topic..erm..jenuh jugak..

ujian 45 minit je..mcm2 gaya students yg saye tgk...n b4 ujian saye kate xperlu susun meja (macam exam)...so, ramailah yg saye tgk senyum2 n jeling2 kawan seblah...


lepas diskus jwpn...
cikgu ini pon tanya.."ape hikmah saye x kate xperlu susun meja?"
ade yg jawab supaya boleh meniru...saye kate "bagus!"
lagi?? "supaya x pnat susn meja..." tulah antara jwpn dorg..

so, hari ni saye nk bg tazkirah..hikmah di sebalik saye xbg susun meja..
sebagaimana yg kita tau, kpd yg beragama Islam bulan ramadhan ni syaitan ade ke x?

dengan yakin nye dorg jawab..."xde..." syaitan pg mn? "syaitan kena ikat"...tp sy tgk ms jwb exam tadi banyak syaitan yg dok jeling2 kwan sebelah, dok senyum2 kat kawan sebelah..tu syaitan dtg dr mana? (ade yg tersipu2, mungkin terkena sebijik kat muka dorg..huhu)..ade yg jawb.."dtg dr diri sendiri"..

so, kamu dah tau syaitan xde kan..so, sbnrnye hikmah di sebalik saye x bg susun meja, bkn saye untuk ujian knowledge kamu sj tp ujian spiritual...jujur x kamu pd diri sendiri..so, sape yg jeling2 td tu..bak kate Nabil..lu pk la sendiri...

agak pedas jugak tazkirah saye pg ni..huhu...boleh sentap dorg dengar..
introduction of myself je..coz baru 1st time masuk kelas dorg ni...huhu

Friday, August 21, 2009

salam ramadhan semua...


semoga ramadhan kali ini lebih bermakna dari tahun-tahun sebelumnya...
kurniakanlah kami kesihatan tubuh badan untuk menjalani ibadah puasa...
semoga ibadah berpuasa kita diberkati Allah..amiin


aisya humaira: tahun lepas saye sakit...chikungunya..sekejap je dah setahun masa berlalu...

Thursday, August 20, 2009

Makan n workshop

hari selasa lepas students grup 12B adela buat sikit jamuan sempena besday budak2 ni n sempena ramadhan yang bakal menjelma..layan jela ye gmbr2 ni...












pastu hari rabu dan khamis ade workshop teaching updates..sbb tu xdpt updet blog sbb updet teaching hik3..background tu saye yg xreti ni yg buat..hehe

Monday, August 17, 2009

fikirkanlah...

tak semua yang kita impikan akan jadi kenyataan,
tak semua yang kita sayangi akan jadi milik kita,
Allah itu Maha Adil...
Ujian yang diberi setimpal dengan kesanggupan kita,
tanda Allah sayang pada kita,
fikirkanlah hikmah di sebaliknya,
tatkala hati ini merintih sayu dengan dugaan yang datang,
Siapakan yang namanya kita sebut-sebutkan?
"Ya Allah, tabahkanlah hati hambamu ini..."
Tikar sejadah menjadi tempat mengadu terulung kala itu..
Semakin jauh ku dari-Mu, semakin dekat pula Kau menghampiri aku...
Bila selangkah ku rapat pada Mu, seribu langkah kau rapat pada-Ku...

Tika itu, cubalah menerima dugaan dengan hati yng redha...
syukuri lah apa yang ada...

JIKA TAK DAPAT APA YANG KITA SUKA,
BELAJARLAH UNTUK MENYUKAI APA YANG KITA DAPAT..

Sunday, August 16, 2009

The real story...sape yg konvo sebenarnye???

CHOPP!!!..amaran bagi anda yg belum baca entry sebelum ini..sila baca dulu sblm anda meneruskan membaca entry ini...

hehe...SAPE YG KONVO SEBENARNYE NI???huhu..okla, last year 16 ogos (sabtu)mmg saye yg konvo...Ijazah sarjana Muda Sains Kesihatan (Kejururawatan)...tahun ni???huhu..saye berkesempatan menghadirkan diri ke KONVOKESYEN UKM kali ke-37 untuk meraikan kejayaan kawan2 saye iaitu MOHAMAD SHAHRIL & juga NUR NAZIHAH...

(ala kalo budak UKM tgk jubah tu konfem die tau saye temberang je..hehe)sesampainya kat sana jalan mmg jem pastu xleh nk parking...pusing pny pusing sampai terlanggar divider..huhu...last2 dptla park kat masjid..saye ke UKM ditemani kak ana..(tq ye kak ana)..pastu jalanla ke dewan..tepat pd masanya...dptla tgk shahril on stage (cam wat show plak..kui3)..sgtla skemanye die, btul2 ikut step amik skrol(muahaha)


budak skema, tahniah ye!!


gembiranyeee diee....=)

pastu kami pon ke gerai2 tgk2 ape yg saye nk bg kat kwn2 saye ni..hurm..saye suka nk bg bunga ros (sbb..sy mmg ingin nk dpt bunga masa konvo tp xde org nk bg..isk3..tp xpela, kita kan kena bg ape yg kita suka kat org..)..ade bunga ros biru,cantik sgt..tp xbli sbb ade mslah sikit..then sy decide bli bunga ros kaler peach&purple...sbb comel dan saye yg suka sbnrnye..hehe..n sempat jugak amik gmbar kat one of the gerai...(dlm hati & luar hati ckp..kalo x jumpe dorg,bunga2 ni saye punye..hehe)


Bunga di antara bunga2..=)


kak ana, bunga yg telah dimiliki...hik3

pastu tngula smpi dorg ni hbs, tngu pny tngu ntah mn ntah dorg ni..nazihah dah naik asrama, shahril plak kuar ikut pintu lain..huhu..haru betul..dahla saye x oriented kat UKM tu..mn la sy tau kat mn pintu B..n..kenala saye...=(..tp xpela biasela time konvo mmg stress pon kn, pns ramai org..n sbb dah biase kena mrh so sabar jela..huhu

sempatla bergambar n pinjam jubah untuk bergmbr...hehe..cam konvo lagi je..hehe...n sempat jumpa nazihah (kesian nazihah kena carik akak...)


me n nazihah


me n shahril (jubah engineering PINJAM..)

pas dah setel sume, saye n kak ana memulakan langkah (naik VIVA) g pesta konvo utk makan..saye mkn bihun sup n kak ana mkn laksa..dah kenyang..kami pon balik Nilai...mmg pening kepala la sbb lmbt mkn n cuaca pns..wpon begitu, kami ttp setia memakai mask (utk elak H1N1)...xtaula knp ramai yg x pakai mask kat tp crowded camtu..BAHAYA!

bihun sup nyum2...


laksa penang..ummm...yummy


kami NINJA turtle dalam kalangan turtles yg x pakai mask..hehe..

Tiap2 tahun saye konvo...(cerita dongeng versi 2009)

16 ogos 2009, tarikh yang keramat bg saye..last year pada tarikh ni jugak 16 Ogos 2008 saye telah konvo di USM Penang..dan tahun ni saye konvo lagi tp di UKM..kursus Master in Health science (health education)..=p


konvo 2008@ USM


konvo 2009@ UKM

aduii..sungguhla saye berdebar2..sebab..mcm2 saye pk, camne ek kalo saye terjatuh ke ats stage tu..pastu mmg kena ingt step la nk amik skrol tu..smpi situ, stop, tunduk, amik skrol..undur sikit pastu tunduk lagi pastu jalan..fail tu dpt2 je terus kena pegang kat tgn yg menghadap stage..isy2..stress jugak nk konvo kali ni...


alhamdulillah...selesai sudah majlis..mmg hepila bergambar dgn kwn2 yg dtg dr jauh pulak tu..tq ye u all sbb dtg...=) n tq for the flowers..


hepinye muka saye =)

suke sgt bunga ros =)


cantik=)

Wednesday, August 12, 2009

Wahdah Pemangkin Khaira Ummah

Hebat kan bunyi nye...tema utk Majlis tilawah al Quran peringkat antarabangsa yang berlangsung di Dewan Merdeka Pusat Dagangan Dunia Putra...

Semalam petang, bile kak sha ajak pg sana..teringt mase zaman skola2 dulu..slalu lalu lalang kat situ..ptg smlm jugak..kepala ni tibe2 pening semcam...tp utk ke PWTC kugagahkan juga..huhu...memang semangat btul nk pg sana utk tgk Penutup MTQ tu..
samapi kat sana dengan izin Allah hilang dah pening2 ptg tadi..ALHAMDULILLAH
tp sedihnya xdpt amik gambo byk2 sebab nye battery digicam tu dah kong..penuh btul dewan malam tadi sampai kami kena duduk kat bhgan tepi yg dekat dengan stage..so angle x brp cantik la..tp alhamdulillah dpt tpt duduk...sbb ramai yg dtg tp xdpt duduk..

sempat amik gmbr dorg bernasyid. teringat zaman skolah kat SSP mase jadi ahli kump nasyid skolah..mmg best la..esp bile time pertandingan tu..ant skolah yg hebat di zon saye ialah SMAKL..memang dr segi main instrumen mmg mantap laa...n ingt jugak abg2 skolah maahad hamidiah kajang yg ajar kami nasyid n main percussion..=)




hepi mendengar pengumuman pemenang utk Qariah milik Malaysia...n dapat juga mendengar bacaan dari Johan Qari dan Qariah..

Jam dah dekat kul 1o mlm..jeng2..tgh khusyuk dan tawadu' mendengar alunan taranum, "Ultraman" saye kol la pulak..huhu..dah kena balik la ni..die kate dah lewat..huhu (lewat ke? br kul 10...huhu..)kaaumi tngu hingga majlis selesai..jam 11 mlm..
dalam hati ni kate.."kalo xbgtau tadi nk g sini kan bgs..hehe.." (jgn marah ye Ultraman)tp dek kerana saye dalam mood nk menjadi wanita solehah ni...kenala berani lakukan perubahan kan?? =)


sampai nilai kul 12 then kami makan dulu baru balik umah kak sha..n saye tmpng tdo sat kat sana hehe..kul 1 pg br tido tu..hebat jugak saye ni tahan mata..kui3..tq ye kak sha bwk kite g MTQ tu..memang enjoy...

aisya humaira: epi belated besday to kak sha..hope enjoy makan bubur malam tadi yg xseberapa tu,sowee lambt wish, br je wish mlm td..pdhal 4 hr lps dah besday die..

destinasi cinta

Menyingkap tirai hati
Mengintai keampunan
Di halaman subur rahmat-Mu, Tuhan
Tiap jejak nan bertapak
Debu kejahilan
Akan ku jirus dengan madu keimanan

Tak ternilai airmata dengan permata
Yang bisa memadamkan api neraka
Andai benar mengalir dari nasuha nurani
Tak kan berpaling pada palsu duniawi

Destinasi cinta yang ku cari
Sebenarnya terlalu hampir
Hanya kabur kerana dosa di dalam hati
Telah ku redah daerah cinta
Yang lahir dari wadah yang alpa
Tiada tenang ku temui
Hanya kecewa menyelubungi

C/O
Ku gelintar segenap maya
Dambakan sebutir hakikat
Untuk ku semai menjadi sepohon makrifat
Moga dapat ku berteduh di rendang kasih-Mu

Namun ranjaunya tidak akan sunyi
Selagi denyut nadi belum berhenti
Durjana syaitan kan cuba menodai
Segumpal darah bernama hati
(Destinasi cinta Ilahi)

Lestarikan wadi kalbuku, oh Tuhanku
Leraikan aku dari pautan nafsu
Biarpun sukar bagiku melamar redha-Mu
Namun masihku mengharap ampunan-Mu
Wahai Tuhanku… Ya Allah…


aisya humaira: suka sgt lagu ni...

Tazkirah utk hari ini...

al kisahnya, saye kan mengajar Anatomi dan Fisiologi..hrmm..sape kate jadi cikgu sains xboleh nk bagi tazkirah kan??? boleh jugak jadi pendakwah dan role model kepada org yang dekat dengan nya iaitu murid-muridnye...

topik yg saye kena ajar pada suatu hari ini adalah anatomi mata...hurmm..byk yg kita boleh cakap pasal mata ni..tp sbb kena ikut timing utk hbskan silibus..so cilok la sikit2 mase ngaja utk bg input pd students...

~ bulu kening...
"saye pasti kamu semua tau kat mana bulu kening terletak...pegang bulu kening masing2...rase tak ade tulang yg membonjol kat situ? tulang tu kita panggil bahagian supraorbital di tulang frontal..."




"ape fungsi bulu kening???"
ape yg tercatat dalam power point: melindungi bahagian anterior bebola mata daripada peluh, habuk dan bendasing

spt biase cikgu akan explain dengan lebih DRAMATIK lagi...

"cuba bayangkan peluh yang menitik2 dari dahi... sampai kat bulu kening, die kona ke tepi...pastu jatuh....xmasuk dalam mata...(sambil melakonkan seperti dalam skrip)ape jadi kalau xde bulu kening? peluh tu boleh masuk dalam mata n kamu akan rase pedih2 mata..haaa..."

terfikir sejenak student2 tu..(mungkin pk pasal peluh atau pk pasal cikgu come dpn dorg ni buat lawak kot..huhu)

"kalo zaman skrg ni tudung pon nk ade awning, mata kita pon nk jugak ade awning..jadi..JANGANLA CUKUR BULU KENING...."



sambil2 ajar anatomi kita ajar jugak students supaya bersyukur dengan kurniaan dan ciptaan Ilahi...indahkan ciptaan Nya??? =)

Tuesday, August 11, 2009

Pandemik H1N1 versi 2

sebelum ke kelas...tadi sempat capture gambo pakai mask sempena H1N1 yg semakin cepat penularannya...



di kolej MURNI...pd awlnya pihak kolej supply mask, tp disebabkan byk nk kena supply so kami kena la bli sendiri..kat luar sekeping mask dijual RM 1 tau..tp kat kolej ni sbb bli byk2 so 1 kotak ade 50 pcs hny RM15 je..murah kan?

pastikan mask tu ttp hidung dan mulut..n dawai kat hidung tu dipicit utk make sure die terletak atas hidung n cover hidung n mulut...kalo dah terlalu lembab..tukar..esp bile anda sedang selsema dan batuk..

Ala...x kisah la..=)

ape yg kisah x kisah ni??..hurm cite nye camni..dulu2 saye amat kisah kalo org tanye pasal my status..haha...n pling kisah bile....bile org tanye "suami mana?"

coz, saye slalu kuar ngan abah n bawak ank sedara saye...al maklumla ank2 sedara pun sikit lebih kurang muka makcik die..huhu..so, nk marahkan soklan pon xleh..apetah lagi nk marahkan penyoal soklan...


me and kakak mase jalan2 ke BP November 2008

Ape yg penting?? KERJASAMA eh silapla..yg penting kite ENJOY!!=p

sat lagi pas kelas saye nk post lagi satu entry..hehe..(hari ni hari balas dendam utk updet blog) hik3...

Marathon Updet blog...hahah (MY VIVA)


my lovely green viva...baru sudah mandi...

saje je nk cite bout my viva..si comel ijau ni...cian die dah luka sana sini...


cermin my viva dah pasang awning...mak yg tlg pasangkan..mase saye posting kat SP..


luka tercalar mase g UKM bulan lepas..isk3..mmg sedih dan menyayat hati...


anoter angle...thinking bile la nk polish my viva ni...cian die..


parut lama...xleh ilang...xtau sape yg langgar sbb kete saye cantik terpark kat dpn kolej..

Abdurrahman 3 bulan


sangat la DEBOM abdurrahman ni...COMEL sangaaatttt...

9 Ogos lalu genapla 3 bulan umur ank saudara saye Abdurrahman...10 hb nye die dah boleh terlungkup..means meniarap ..then pusing kiri kanan lagi kepala die...wah Hebat!! kakak pon bersorak sambil tepuk tangan tgk adik Bibi die dah pandai terlungkup hehe..

abdurrahman skrg gelak melekek2..dah pandai citer mcm2 (dalam bahasa die la)..hehe tp layan jela..kalo kite rajin bercakap, senyum dan ketawa dgn baby perkembangan baby tu akan cepat...(cam saye ade anak je..haha..ni ikut pengalaman as a nurse la..opss student nurse..)

xde plak gmbo die terlungkup tu sbb batry xde la..hehe...kekja kalo ade gmbo terlungkup tepek kat blog ye...leh copy hehe...kalo bayi lambat nk meniarap..atau dah meniarap tp xboleh angkt kepala..kita kena rangsang die dengan mengusap leher hingga tlg belakang bayi...TIPS utk ibu2 ni..=)

aisya humaira:ske ayat kak aini "tepek" tu yang tiru tu..hehe..

KONVOKESYEN UTHM kali ke-8

hari ahad lepas saye, abah dan kakak izzah n qayyum pegi UTHM..sempena konvokesyen nye..sape yg Konvo? sayela..haha..xdela actually sbb UTHM tu xla jauh bebenor ngan umah saye so sajela melawat pesta konvonye...n utk makluman adik ipar saye Azia keje kat situ..n adik saye jugak n wifenye tinggal kat Parit Raja skrg...


on da way ke UTHM



ade kuda kat sana..tp budak2 ni takut plak tgk kuda 2...kate kakak.."takutlaa...kuda besar..kalo kecik2 xpe.." qayyum plak takut smpi peluk kaki saye..

pas lawat pesta konvo..kami pon pergi umah Md Z..saje la alang2 dah lalu kan?xkan xsinggah, melawat pengantin baru..hehe..xbgtau nk dtg pon nasib baik dorg berdua ade kat rumah...

saye sbnrnye xpernahla beramah mesra ngan Azia..huuhuu jadi ziarah kali ini amik kesempatan berbual2 ngan Azia..(al maklumla saye ni mmg peramah..tp agak pendiam dengan org yg baru kenal)azia mmg matang la pada pandangan saye..hopefully Azia dapat jadi isteri yg solehah dan dapat memberi teguran yg membina kpd suami..n lupe plak nk ckp Welcome to our family...nnt raye boleh amik gmbo n tepek kat blog...hehe..


gambo terbaru xde..so ualng tayang gmbo kawen hari tu..Md Z n Azia..

Rindulaaa...

wah rindunye nk update blog ni...huhu...nnt jap saye updet ye..gmbo xtansfer lagi..cam banyak je gmbo hehe...
xupdet sebab hr Jumaat n Sabtu ade workshop medication error..pastu hbs je workshop saye pecut balik umah...tp lmbt gak sampai sbb jalan jammed..pastu saye cuti smpi semlam...huhu..
wah cam bz je...byk citer nk story hehe...

Wednesday, August 5, 2009

pandemik H1N1

disebabkan kes2 H1N1 semakin meningkat..kami warga MURNI nursing college, dinasihatkan memakai mask semasa ke kelas...huh..mmg xleh bernafas..tp disebabkan tibe2 ramai students n staff ade simptom spt demam, batuk, selsema...so..utk elak sebarang jangkitan yg tak diingini, mask boleh manjadi sebagai prevention la..

smlm sy berkesempatan bc WHO pny website...vaksin influenza A kalo ade plg cepat pon bln 9..skrg ni baby2 cuma diberi vaksin Hib atau influenza B dalam injection Tritanrix..

so, utk elak H1N1..elak pg tpt yg crowded, basuh tangan selalu (even kalo pgg2 senduk kat kedai makan)...pas bersin atau batuk cuci tangan dan buang tisu kat bakul sampah...pakai mask & ganti mask kalo dah terlalu basah...kalo demam, cepat dpt kan rawatan esp jika ade sesak nafas...ok till then..nk pi kelas..=)

Kenapa...??

kenapa...
bile kite jauh dengan seseorang kita rasa ingat dan rindu kat die...
tp bile kite mmg ade dekat dengan die, kite seolah2 tidak menghargai kehadirannya...
hmm, mungkin pandangan dan prinsip masing2 berbeza kan...
hmm...kalo masa boleh diputar semula pastinya kita nk kenangan yang indah2 menjelma kembali..tp apekan daya kita..masa semakin jauh meninggalkan masa2 dan kenangan2 yg lalu...
jadi..hargailah mereka yg ada di sekeliling anda...jangan biarkan mereka rasa kehadiran mereka tidak diperlukan...

aisya humaira:sori ye kawan2..krn saye tau, ramai yg xboleh sabar dgn saye...maafkan segala kesilapan dan kelemahan diri ini...

Tuesday, August 4, 2009

VIVA ku....

entry kali ini tentang viva saye..tadi saye htr my viva utk servis...4 6bln atau brp KM ek? 7000 lbh la KM..tp td servis br 5600KM lbh krg..itu menandakan saye ni xkuat berjalan..haha..

mahal jugak servis kete kali ni..RM166..bankrupt saye..huhu..pastu yg sedihnye radio saye rosak..so, melopong la tpt radio tu..n x berbunyikla kete saye...huhu...radio kena htr ke Rawang...jauhnye..katne Rawang pon saye krg pasti...org perodua servis ckp...plg cepat 1 minggu...atau sblm raye laa br dpt balik..uwaaaa..sedihnyee...hrp2 radio tu jgn lupe balik Nilai pas g Rawang ye..

Mary Kay and Make Up??

b4 g kelas ni..nk update sikit...haritu adela dianjurkan satu program ni...program grooming...mary kay telah dijemput utk dtg...speaker die adelah trgkan cara2 grooming, imej diri dll..n salah satunye kelas belajar make up...

so, disebabkan saye xde kelas, saye pn dtgla...dptla ilmu sikit2 tntng make up ni...hurm...the thing i like is speaker tu ckp.."just now u look like a student, now u look like a lecturer..."..wah...huhu..saye sgt suka ayat itu..after putting some make up (very light make up) saye dah berubah jadi lecturer..die telah mebuat saye rase bersemangat nk make up bile g kerja...

then balik ofis...suddenly my HOA (head of academic) panggil...then die cakap..."wah, macam pengantin"...huh..after saye dengar camtu trs jadi x bersemangat saye nk make up..huhu...x maula jadi pengantin lagi...maybe sbb saye jrg make up..kalo saye selalu2 make up..nnt time saye kawen, xberseri daaa..huhu..
ramai yg tau saye pg sume pelik knp saye x praktikkan ape saye blaja..alasan saye...xde brg2 make up..huhu...but now..i must wash my face, pastu put some toner, then MOISTURIZER, then powder...so that xla mcm xmake up langsung...pakai eye shadow? kadang2...pakai blusher? x pakai..huhu..

p/s:entry ni mengarut2 je..huhu...

Monday, August 3, 2009

Manusia hanya merancang, Allah yang menentukan...

-->ptg jumaat main futsal..(terer jgk saye main,dptla boloskan gawang 1 bola)
--@Jumaat malam ingtkan nak kemas segala...tapi kepala pening..., tp sempat gak gi shell cucuk duit pastu shopping kat grand union
--#sabtu pagi, nk servis kete tp sebab ramai, booking dl pastu g cuci kete, pastu amik kak sha, mkan kat kedai pastu g balik tpt servis --> g cancel servis..(book hr isnin tp smpai hr ni xpg2 lagi servis...uwaaa)
-->pg alamanda ngan kak sha, xshopping sgt coz dah shopping mlm smlm (jumaat)
--@pg umah kak amnah kat bangi,besday anak die..
--+ nk g nasyid x jadik, kak sha nye member admit wad (kesian)
---*main bola dibatalkan sbb ramai yg demam/ILS...

kita hanya merancang kan...Allah yang menentukan...=)

ISLAM CHANNEL