Sunday, December 13, 2009

Yg Baru...

Ape yang baru?
Macam2 ada...
Spec baru..baru buat masa cuti raya haji haritu..due to contact dermatitis, kenala pakai spec yg x berunsurkan besi..hik3..spec colour purple..=) (abaikan jerawat ngan pipi yg tembam itu..huhu)

baju yg saye pakai ni pon baru tau..tp x nmpk la..(sila tgk post sblm ini..=)

hello kittun ni pon baru..flip flap comey ni hadiah utk my car (sy la yg bli...sempena besday my viva..nk bli neck pillow x bli lg..lom decide nk bali yg camne..huhu)..nnt hello kittun akan ade kwn teddy bear ye..buat teman kat dlm kete..

kasut baru lom transfer gmbo lg..huhu..

Jalan-jalan di kala weekend

Post kali ni saje nak story mane sy pg hari Sabtu haritu..ntahlah knp dengan yakin nya saye nak pg KL dgn lebih tepat lg nk g Wangsa Maju...mungkin sbb kena cabar kot, tp of coursela ade tujuan saye pg sana..nk pulangkan buku yg dah bukurun saye pinjam (sori ye mcm buat harta plak)...mula2 ajak kak kin teman.. (kak kin ni same umur ngan mak saye..hihi)..tp malam tu die cancel plak coz ade hal..hm, kalo xde kwn of course la sy xjd nk pg..lagipon x pernah drive g sana..(xtau jalan n xde org yg nk bacakan signboard..hehe)..pk pny pk cam nk cancel je 'date'..tapi hm, xpela cari alternatif lain..tny pd kak ana, fuh nasib baik kak ana willing to teman me..THANKS a lot ya...

pg tu pas subuh mmg xleh nk tido, rase berdebar semacam je..ni mesti kes nk drive ke tpt yg xpernah g, so mmg mcm2 kemungkinan yg sy pk..takut sesatla..xsampaila..huhu..8.45 pg siap2 n trs turun...kira2 9.30 pg kitorng gerak dr Nilai..(sori sbb x bgtau nk gerak dah, sbb tkt x smpi pd waktunya..huhu)..msk je to sungai besi, tgn ni dah sejuk dah..(mmg jauh perjalanan cik viva sy..hehe..1st time msk KL yg sy drive sndiri..hik3..xpe bwk cik viva jalan2 sempena 1st besday die 3 Dis yg lepas) hm, msk kuantan, ok lg, pastu aduila jalan jammed la pulak..dahla bwk kete manual, mmg mancabar kesabaran sayela...(insaf sy dibuatnye)..ckp kat kak ana, ni kalo sesat smpi kuantan esok kita balik ye..hihi..bila nmpk signboard wangsa maju, lega rasenye..pastu dah tak tau nk tuju mn..kami pon berenti kat depan satu kedai ni (park kete situ dengan sengetnye..haha..xpe masih ade sticker 'P' kat kete tu..plat pon 'J'..huhu) dah sampi sana br la call cakap kami dah smpi..(kena bebel la jugak huhu..xpela mmg slh saye pon..sori..)

then kami ke carrefour, my viva tinggal kat situ jela..jalan2..cari VCD umrah..tp mhl la...xjd nk bli..pastu teringt nk bli kasut..so kita pg mn ek. mcm JJ la kot..mkn eskrem..(tq ye blanje kami eskrem mingo2)..

yg kanan tu eskrem sy..=)

makan eskrem..erm..yummy


then cari kasut yg saye nk..dah jumpe, byr trs pakai,,hehe..then mkn sizzling kat food court...saye ngan kak ana jela yg mkn..



hmm..then, ms utk pulang...bwk bekal roti..(kononnye xmaula sbb nye kenyang..tgk2 balik tu mmg lapar gile..huhu..cam tau je sy kuat mkn haha)...kul 2.40 pg camtu dah smpi nilai balik....thanks a lot ye bg kami hadiah..(lain kali bolehla kami dtg lg, pstu bg hadiah lain plak ye..hihi)..







THANKS 4 EVERYTHING! =)

Sambungan novel 4

Sambungan novel 4…

Pagi ini aku berkeras untuk menghantar suamiku ke airport, walaupun dia melarangku.

”Tak payahla hantar abg sayang, abg kan boleh naik teksi..”

” Kenapa pulak tak boleh? Bukannya ada kerja nak buat hari ni..lagipun hari ni kan hari Ahad?” Aku tidak puas hati kerana tidak dibenarkan menghantarnya. Muka muncung ku menyebabkan dia mengalah dan membiarkan sahaja aku mengambil kunci kereta dan menghidupkan enjin.

Sepanjang perjalanan, kami hanya diam sahaja. Aku masih melayan rajukku. Dan aku tahu sebenarnya dia berkecil hati dengan tindakan ku ini.

Dalam hatiku mengomel sendiri...” Abg ni tak tau ke org tengah sedih die nak pergi outstation, org nk hantar pg airport pon tak boleh. Cubalah faham perasaan isteri abg ni...syg saje je nak hantar pg airport spy syg dpt berlama-lama dengan abg sblm abg pg, kalo x hantar, dari rumah tadi kita dah terpaksa berpisah” Hatiku sudah berfikir yang tidak-tidak. Agaknya dia akan pergi dengan perempuan mana sampai tak bagi aku hantar pg airport. Isy2...astaghfirullahal ’azim..ape aku fikir ni, tak baik buruk sangka pada suami sendiri.

Setelah agak lama suasana kereta hanya dihiasi alunan muzik dari CD, tanpa sepatah bicara yang keluar dari bibir kami berdua, aku sudah terasa serba salah kepada suamiku..Aku tak nak jadi isteri yang tidak taat pada suami, tapi aku hanya mahu suamiku mengerti kenapa aku bertindak sedemikian. Lalu, kumulakan dengan kalimah ”Assalammualaikum..” suamiku hanya diam, aku tiada idea untuk memulakan bicara. Sejurus selepas itu dia menoleh ke arahku dan berkata ”Oh, ade org rupenye sebelah abg ni, ingtkan abg drive sorang2 je..waalaikumsalam”..Isy, terkena sebiji kat muka aku..malu aku dibuatnya..

Dengan berani aku bertanya, ”Abg, knp abg xbg syg hantar abg pg airport?” Dengan nada suara seperti pesalah yang ingin dihukum dan membuat muka simpati memohon jawapan yang tulus ikhlas dari hatinya. ”Erm, ok syg, dengar sini ape abg nk ckp..abg pon sedih nk berpisah dengan sayang, tapi abg tak nak la tnjuk yg abg sedih sgt, lgpon kan abg nk pergi kerja, bukan pergi holiday, nak cari duit utk kita kan? Abg tak bg syg htr abg sbb, abg tak nk susahkan syg, nnt balik dari airport syg kena drive sorng2, abg risau tahu...” Aku terkedu mendengar jawapannya...Ya Allah ape la yang aku dah buat ni? ”Abg..sori sgt..sbb dah buat abg susah hati..syg xbermaksud nak buat abg kecil hati dengan tindakan syg ni, knp abg tak cakap dr rumah tadi?”

”Hm..nk cakap mcm mn? Dah tu syg dah tarik muka masam, merajuk dgn abg pagi2 buta..” Isy kena perli lagi..omel ku dalam hati..

Sepanjang perkahwinan kami, aku bersyukur mendapat suami yang sabar menghadapi kerenah ku ini, kadang2 aku sukar untuk meluahkan sesuatu, tetapi jika aku tidak puas hati merajuk la modal ku yang paling besar. Dan dia cukup faham, bila aku merajuk, senyap adalah modal yang dia akan balas padaku sehinggalah aku membuka mulut untuk berbicara. Dan dia juga tahu rajukku tidaklah lama. Lagi 30 minit untuk sampai ke airport, masa yg singkat itu, aku habiskan dengan berbual2 dengan suamiku..(hargailah masa bersama, jangan lah masa yang singkat dihabiskan untuk bergaduh =) hehe)

Sampai di airport, aku terus menghantarnya ke balai berlepas. Lagi 1 jam, flightnya akan berlepas ke kuantan. Syahdu situasi ketika itu, seperti biasa, tangannya kukucup. Lama. Aku seboleh-bolehnya tidak mahu menangis di hadapannya, tapi air mataku yg hangat telah setitis dua mebasahi tngannya..Segera kutarik tanganku dari tangannya. Ingin kuseka air mataku, namun tangannya segera menyeka air mata yg jatuh di pipiku, dan didakapnya aku dalam pelukannya sambil berbisik, ” sayang jaga diri baik2 tau, abg dah smpi nnt abg call..hari2 abg call sy ok? Tak mau la bila abg tak de, hari2 syg nangis mcm ni..” suamiku menyeluk poketnya dan mengeluarkan sesuatu ” Nah, utk syg...chocolate cadbury blackforest..satu hari mkn 1 bar je tau, jgn habiskan semua satu hari..hehe” Aku melepaskan pelukan dan mencubit nya..”Abg ni org tgh sedih2 die perli pulak..ok syg mkn 1 bar je satu hari..xhbskan semua dlm 1 hari...” senyuman terukir di bibirku..”Ok syg, abg masuk dl, drive carefully ok, jgn bawak laju2..kalo jalan jammed, sabar jela ye, tula sapa yang suruh syg htr abg?” Aku membuat muka tidak puas hati dengan usikannya namun seketika itu kulemparkan senyuman yg plg manis buatnya..”Abg jg diri jugak, jgn nakal2 kat sana tau, kalau abg nakal siapla..” Kami melambai antara satu sama lain. Setelah dia hilang dari pandangan, barulah aku beredar ke parkir untuk pulang. ”Ya Allah, selamatkanlah perjalanan suamiku yg mencari rezeki untuk kami sekeluarga” doaku dalam hati.

ISLAM CHANNEL