Sunday, January 10, 2010

entry yang tak tau nk citer ape...


Abdurrahman yg omel2 ni, dah 7 bulan..dah pandai pok amai2, kekja ckp kalo saye dukung Abdurrahman org percaya yg die tu anak saye...mcm mak ngan anak..hohoh.. kadang2 Abdurrahman pon confuse sape mak die...mama die ade sebelah tp nangis2 nk ikut mak ti gi dapur ye..pandai marah si kecik ni..nagis2 meronta2 dalam walker...then, dukung die...tanye die "sape mama kamu sebenarnye ni???" hihih...

hurm...ni citer lain plak...last friday i met my sista..MIZAH gumuk..(gemuk ke?ntah setahun x jumpe rase cam biase je, xla gemuk) hmm, tumpang Rawai smpi stesen setiawangsa then pg stesen U..pg KL coz sabtu n ahad ade program kat masjid KLCC..so jumpe la mizah jap...hujan plak tu ms nk tngu teksi..tgk ramai plak yg tngu teksi ni..selepas 3-4 teksi disapu org...saye nk dtg agak lmbt sikit ni..trs je ke depan..(kira mula2 bg chance la org yg tngu teksi ramai2) jht tul saye ni..(maaf ye kate sy dlm ht sbb potong queue) lg pon ms tu sy xde payung..=(

smpi UM kul 8.15, solat maghrib duduk sat then solat isyak..pastu g makan dgn mizah kat 2nd college..(gmbr kemudian ye) kesian mizah demam..pns jugak bdn die...hurm...(did i show that i really worried about you?) ntahla...but seriuosly that nite i cant sleep...1.berdebar nk g program esok 2. sbb mizah sakit kot..(mizah batuk2 sebelah kak siti)...kami mkn same2..borak2 (as usual) wakaka surprisingly kami sme2 minat giler kat azzam idola kecil 2..haha..our opinion is azzam bile besar mesti hensem..wakakak

esok, pg2 kul 7,15 turun dr 1st college tngu teksi..dkt 7.30 teksi xde lagi. yg lalu sumenye penuh..saye ckp dlm ht kalo dkt kul 8 xde, sy akan naik balik bilik mizah...tp dlm hati berdoa "Rabbi YAsir wala tu'Assir..ya Allah mudahkanlah jangan susahkan..then ade 1 teksi lalu..
Pak cik teksi: "selamat pg"
Saye: "nk pg stesen U"
Pak cik teksi: "naik2"
setelah naik
PAk cik: "pak cik pusing balik semata2 nak amik kamu", tadi td pak cik blom kuar UM lg (sbb amik org)
saye: "yeke pakcik? terima kasih"
mcm2 pakcik tanye, sy blaja ape,nk pg mn n smpila die tau sy ni lecturer hehe..
smpi kat stesen U
Pakcik:"5 ringgit je" (kat situ RM5.10)
saye: terima kasih pak cik...
(walaupon pakcik tau sy lecteurer tp pakcik bg diskaun lg, terima kasih ye pakcik..=) )
mungkin sebab kita nk pergi melakukan kebaikan Allah tlong kita..percaya lah Allah sentiasa ada bersama2 kita..=)
sy memang agak penakut jalan sorg ni...hmm..tp digagahkan jua,kalo x mcm mn nk smpi KLCC tu..smpi sn sesat plak xtau nk tuju mn, kat manela msjid ni? al maklum 1st n last sy pg ms form 5 amik result SPM..huhu
jalan2..jumpe sorang ni...die pon cari msjid...kami tny pak guard...then berkenalan..Adilah nm die..
then daftar, jumpe lg sorg..Safiyah...kami duduk ber3 la...mula2 rs xnk pg je prog walau dah byr...sbb xde kwn, xtau nk naik kete/tren, sabtu tu ade invitation pelancaran Buku anatomy &physiology kat bkt kiara by Oxford, VIP nye Director General health Tan Sri Dato' Seri Hj Mohd ismail merican...kire a kind of big event..but tak taula knp sy nk lg pg KLCC tu (wpon dah pg same kind of program last year)...

tibe2 rase mls plak nk smbg citer..(boleh x???) ehee

Tuesday, January 5, 2010

cuti-cuti malaysia

nak tau ape n ke mane sy pg ms cuti 2 minggu haritu?
jom ikut sy...tengok gmbar,hihi


pegi labis, segamat..kat kolam air panas..bestnye rendam kaki..
then, esoknye pg PD..(gmbo kat pantai xdela hehe), pastu ke seremban, then ke Melaka...(Eyes on Melaka, Mssjid selat, Banda Hilir, makan nasi lemak di dataran pahlawan)
majlis perkahwinan adik kpd abg ipar saye dgn anak sedara die...di kundang ulu muar..(saye drive ke sana tau..cipta rekod!)
majlis spe lak ni?hoho...ni majlis adik sayela...kat tmpt prmpuan di rengit, BP. (maka spekulasi2 yg mengatakan sy cuti kahwin tu sume mmg xbetul tau, jgn percaya..mn ade sy balik Nilai pakai inai..)
potong!potong!potong! jgn x potong!

gmbr tipu ni..jgn caye..haahaa...ape yg tipu..eh btulla yg lelaki tu mmg adik saye tau..yg tipunya ialah...saye jinjit kakit..(so xdela nmpk pendek sgt..kui3..smpai senget bahu adik sy, sbb sy berpaut kat die..kui3)

ok..tu je setakat ni...doakan saye dimurahkan rezeki & mencapai cita2 sy..AMINN..
selamat tahun baru everyone! semoga azzam kita tercapai tahun ni..(opss azam bukan azzam - minat sgt tgk azzam idola kecil 2..sgt comel..dah besar mesti hensem..wakaka)

ISLAM CHANNEL