Friday, May 7, 2010

ADAMAYA


best citer ni..memang xboleh nk miss...huhu...suka sgt watak adam tu...perkahwinan yang diaturkan keluarga..yg penting cinta tu boleh dipupuk kan? tp dengan syarat, tiada org lain di hati masing2...kalo ht kita suka org lain, walaupun kita ni dilamar org, pastinya kita akan rase org yg kita suka tu tetap yg terbaik, CINTA ITU BUTA..hurm...

ADAM:seorang suami yg agak atypical, mmg susah kot nk jumpa..sangat2 baik, caring, loving, beriman (sbb solat =)) walaupun nmpk mcm sabar giler tp dlm kata2 die ade ketegasan.sabar die tu menggambarkan die matang bukan die xpandai bimbing isteri... susah nak cari org camni...kalau lah saye jadi maya, saye mmg akan menyesal bile pernah melawan kata die (suami yg mcm adam ni)...sebab die terlalu baik sgt buat sy...


MAYA: seorang isteri yg typical kot, bekeje, mcm nk kate x matang pon ye jugak, xtau ape yg die fikirkan, maybe fikirkan seronok je, bukan fikir masa depan keluarga, anak2..tp pada saya sangat sesuai adam dijodohkan dengan maya..sebab mereka ni saling melengkapi...maya sensitif, adam penyabar, maya agak childish, adam matured...they are such a sweet3 couple..suka sgt tgk...
adamaya

Monday, May 3, 2010

sambungan novel 6

terasa malas nak ke Klinik hari ni..selepas breakfast dengan mak & ayah mertuaku, aku terus menghidupkan kereta untuk ke office..dalam hati ku berkata "xpela, nnt ambil time off pastu boleh pegi klinik"...
setibanya di office, hurm, penyakit malas ku menjadi-jadi, aku membatalkan niat untuk ke klinik.."urm, xpela...pg farmasi jela bli pregnancy kit, lagipon abg mn tau aku x pg klinik..hehe"...

tgh hari itu aku menerima sms dr suamiku
"dah pg klinik ke blom?"..ermm, nk jwb ape ye..kalo tipu ckp dah pegi berdosa pulak, tp nnt kalo ckp malas nk pg mesti abg marah...hurm...xpela jwb jela yg betul kan? xlah rase bersalah sebab menipu...xbaik tipu suami, berdosa.."sori abg, hari ni xsempatla nk g klinik"...

aku sengaja tidak mahu memberitahu suamiku yang aku akan ke farmasi. mlm itu rase berdebar2 bila nak test urine..aku tutup mata dan buka mata dengan lafaz "bismillahirrahmanirahim"...Ya Allah positif...alhamdulillah Ya Allah aku bersyukur atas nikmat yang kau berikan padaku. tak sabar rasenye nak memberitahu suamiku tentang berita gembira ini, erm,,,tp xpela, tngu abg yang call..saje nk dengki die n wat surprise...hehe...

terlefon bimbitku berdering...erm confirm abg yg call ni...aku sengaja membiarkan dia menunggu agak lama, barulah kuangkat telefon...
"assalammualaikum salam ku berikan pada suamiku...
waalaikumussalam, uhuk3 syg sihat?"....terbatuk2...hatiku digamit bimbang..
"abg, knp batuk2 ni? sihat tak? pttnya syg yg tny abg bkn abg yg tny syg"..."abg ok? xpela abg, abg rehat ok, mkn ubt ye..pastu tido.."
"erm, baikla syg..tp kalo abg xnk buat ape yg syg suruh, mcm mn?"
"syg mestilah marah...."
"erm, oo..pandai marah isteri abg ni...tp kalau syg xbuat ape yg abg suruh, abg xsmpi ht nk marah syg tau...
"ermm...sori abg" ni mesti gara2 aku xpergi klinik hari ni...tak tahu kenapa aku tidak mahu memberitahu suamiku yang aku telah membuat urine test..
"erm, syg, abg kat langkawi, tiba2 boss abg suruh pg site, so abg balik 2-3 hari lagi k?uhuk3" "ok, abg jg diri baik2 tau...i love u" aku tersenyum sendirian, xsabar rasenya nak buat surprise pada suamiku nanti tentang baby yang ada dalam rahimku..dan bolehlah aku makan ice mango di Alamanda dengan suamiku...

keesokan harinya aku mendapat panggilan daripada boss suamiku...
" puan, suami puan sekarang ada di hospital sultanah bahiyah, alor setar, dia disahkan mengidap H1N1..."
"Ya Allah abg..H1N1? hmmm...terima kasih tuan, saya akan ke sana segera"...aku terus mengambil EL dan pergi menaiki pesawat di alor setar.
setibanya di sana, di wad 4C...
"puan, pihak kami tidak membenarkan pelawat melawat pesakit H1N1 buat masa sekarang, kerana suami puan sedang dikuarantin, puan ada ambil vaksin untuk H1N1?
aku lantas menggeleng
"jika belum, kami nasihatkan puan mengambil dahulu vaksin tersebut sebelum berjumpa pesakit"
"tapi..saya sedang pregnant, mcm mn? " aku mmg maklum wanita mengandung tidak boleh diberikan vaksin tersebut.
kalau begitu, puan hanya boleh menunggu di luar dan kami akan memberitahu puan berkaitan progress kesihatannya"...
terasa lemah satu badanku ini, sedari tadi aku tidak makan, aku bersusah payah ke mari untuk bertemu suamiku, memberitahunya berita gembira, tapi, aku sudahnya aku tidak dibenarkan masuk ke dalam bertemu suamiku...Ya Allah, ampunkanlah dosa-ku, dosa2 ku pd suamiku, sembuhkanlah dia dari penyakit ini..tangisku.."abg, maafkan sayang abg...syg xberniat nak tipu abg, menyakiti hati abg, dan tak dengar ckp abg...syg betul2 mintak maaf" mampu kah aku hanya melihat sahaja org yg aku sygi terlantar di wad, tanpa aku memberikan sokongan pd nya..aku ada di situ, tp terasa jauh sekali jarak yg memisahkan kami....pandangan mataku menjadi semakin kabur.....dan semua yang kulihat gelap...

bersambung....

ISLAM CHANNEL