Wednesday, May 27, 2009

majlis pertunangan...

saye tak sangka sungguh, dengan satu perkenalan yang sangat singkat dengan seorang jejaka ini..erm, yang saya tau die hanyalah kerja di sebuah bank..dengan gaji RM11 ribu++, ada sebuah kereta kancil, dan lelaki ini bukanlah lelaki idaman saya..mempunyai kulit yang gelap sedikit..namanya..saya tak berapa ingt (mcm mn ntah buleh x ingt)..shahrul kut mcm tula..hmm..apa yang telah terjadi?? saya berkawan dengannya..then pada satu petang die telah menghantar saya balik ke rumah..ntah mcm mn mak saya begitu marah...yela sebab bukan mahram kan..pastu mak saya suspect yang kami mmg ade hubungan yang special sedangkan tidak ada apa2 pon antara kami..then mak saya tanya "awak nak kahwin ke dengan die?" dengan nada yang agak marah...(dalam hati saya berkata, saya tau dia bknlah pilihan mak jadi mak mcam xsuka..dan saya jawab "x nak" walaupon hati saya amat ragu2..tiba2 di ruang tamu saya terlihat abah dan shahrul tadi tu sedang menyiapkan barangan hantaran untuk bertunang..siap dengan dulang2 lagi..apa yang saya nk buat ni???saya memang bingung..die pon xpernah cakap dia suka kan saya..dan keluarga die jugak mcm x berapa sukakan saya..hurmmm...saya jadi betul2 bingung...

tiba2..saya terjaga dari tidur,Ya ALLAH aku mimpi rupenye..alhamdulillah la mimpi je..kalo tak???yang peliknya mcm mana la saya buleh mimpi sampai cam tu sekali???hahaha..nak tergelak pon ade..

ni sume gara2 xbuleh tido malam tadi..tak tau kenapa..hari ni jadi cam xbetul sikit...huhu...semoga mimpi tu tak jadi kenyataan..aminnn..=p

Monday, May 25, 2009

it's snowing...=)



hurm..mlm tadi sempat saye call adik angkat saye Mizah yang gumuk tu..ermm..lama sungguh kami xjumpa..hmm..ntah bila la dpt berjumpa lagi kan??..xtau la knp, kot2 perasaan saye je kot..haha..hmm..she's so manja lately..hm..act 4th may hari tu besday die..last year due tu satu insiden..saye xbg hadiah n xwish pon her besday..kesian..(n yet die still ingt sampai sekrang..jahatnye saye buat die mcm tu..)hmm..but this year..i bought something la 4 her besday..something yg saye rase ade sentimental value la..haha..n that something tu, bila saye tgk ia mengingtkan saye tentang cite korea "my girl" kalo x silap la..hope my sister will be hepi la bile dpt that something..semoga mizah terus kuat meneruskan perjuangan sebagai pelajar ye..xlama dah nk grad..lagi 2 thn je..hehe..semoga terus gumuk n comel haahaa..

p/s; jgn nk carik pakwe ensem je..huhu..cam dlm zati dan si mawas tu..kui2...take care my sis..miss u..

the Carnivall Water park


macam pantai..hehe..best naik pelampung..=)

ermm cam best jer kan??heheh..satu weekend tu saye n tanjung my school mate ni berjumpa la..ptg pas saye balik kerja die mai amik saye n kami berdua pergi FIR sauna kepunyaan ibunya..wah..1st time pg sauna ni..best jugak walaupun panas tapi memang berpeluh2 la..bgs utk blood circulation..ni nk pomote sikit..sauna milik mak kawan saye terletak dekat dengan kiosk bertam, di kepala batas penang..1st trial RM5 je...murah kan??

malam tu kami berdua bermalam di sg petani..xtau esoknya nak wat ape then kami bercadang ke the carnivall water park..berdua jugak..huhu..kelakar sungguh la kami ni..n telah menjadi pengunjung yang sgt glamer pd hari tu..hahah...seronok naik pelampung, pastu main kat bubble spa..n yang paling best naik ape ke benda ntahnye..memang takut betul laaa..tp, naik smpi 3 kali huhu..kalo x takut xtau la ntah brp kali pulak kami naik..mmg sgt seronok n sgt menghitamkan kulit...haha..i really enjoy myself la pg sana..=)


ni lah benda alah nya tu..tinggi kan..??berani nye saye..huhu

radix fried chicken






Semasa posting di SP, saya sangat bertuah kerana ada kawan saya yang tinggal di SP. jadi bila cik ika balik, cik ika n saye dapat la berjalan-jalan bersama2..setelah penat bershopping pada satu weekend tu, kami pon berfikir, apa menu yg nk dimakan masa dinner..n..dia mencadangkan kami pergi ke RFC (radix fried chicken)..sampai di sana, wah terpegun jugak saye melihat RFC tu, dengan warna oren yang memang saya suka la..n perut pun dah lapar..disebabkan waktu Asar pon dah nk beranjak kami decide utk tapaw saje n makan di asarama jururawat..hm..sebelum mkn sempat lagi kami posing..huhu..layan la tgk gmbr makan tu ye..=)

Thursday, May 21, 2009

banyak nye nak story

hmm..i'm back to Nilai..yeyeh..xtau nak gambarkan perasaan ini..tapi yang penting nye sedih nk tinggalkan sungai petani..isk3...really..knp?xpercaya ker? saye pon xpercaya saye boleh rase sgt sedih sampai mcm tu skali..dalam bas...air mata ini tumpah juga...apabila melambaikan tangan kepada Puan yang menghanatar saya..hati ini mmg nk sangat2 balik tapi bukan ke Nilai..nak balik rumah sgt sebab sebulan setengah di SP saye x berpeluang balik..n nk tengok baby baru...(adik bibi..rindu adik bibi,abg qayyum n kakak izzah..)muah2 sayang anak2 ku..=)

hmm..banyak sgt nk story...tp nnt sy cari gambar dulu k??=)

ISLAM CHANNEL