Friday, May 7, 2010

ADAMAYA


best citer ni..memang xboleh nk miss...huhu...suka sgt watak adam tu...perkahwinan yang diaturkan keluarga..yg penting cinta tu boleh dipupuk kan? tp dengan syarat, tiada org lain di hati masing2...kalo ht kita suka org lain, walaupun kita ni dilamar org, pastinya kita akan rase org yg kita suka tu tetap yg terbaik, CINTA ITU BUTA..hurm...

ADAM:seorang suami yg agak atypical, mmg susah kot nk jumpa..sangat2 baik, caring, loving, beriman (sbb solat =)) walaupun nmpk mcm sabar giler tp dlm kata2 die ade ketegasan.sabar die tu menggambarkan die matang bukan die xpandai bimbing isteri... susah nak cari org camni...kalau lah saye jadi maya, saye mmg akan menyesal bile pernah melawan kata die (suami yg mcm adam ni)...sebab die terlalu baik sgt buat sy...


MAYA: seorang isteri yg typical kot, bekeje, mcm nk kate x matang pon ye jugak, xtau ape yg die fikirkan, maybe fikirkan seronok je, bukan fikir masa depan keluarga, anak2..tp pada saya sangat sesuai adam dijodohkan dengan maya..sebab mereka ni saling melengkapi...maya sensitif, adam penyabar, maya agak childish, adam matured...they are such a sweet3 couple..suka sgt tgk...
adamaya

Monday, May 3, 2010

sambungan novel 6

terasa malas nak ke Klinik hari ni..selepas breakfast dengan mak & ayah mertuaku, aku terus menghidupkan kereta untuk ke office..dalam hati ku berkata "xpela, nnt ambil time off pastu boleh pegi klinik"...
setibanya di office, hurm, penyakit malas ku menjadi-jadi, aku membatalkan niat untuk ke klinik.."urm, xpela...pg farmasi jela bli pregnancy kit, lagipon abg mn tau aku x pg klinik..hehe"...

tgh hari itu aku menerima sms dr suamiku
"dah pg klinik ke blom?"..ermm, nk jwb ape ye..kalo tipu ckp dah pegi berdosa pulak, tp nnt kalo ckp malas nk pg mesti abg marah...hurm...xpela jwb jela yg betul kan? xlah rase bersalah sebab menipu...xbaik tipu suami, berdosa.."sori abg, hari ni xsempatla nk g klinik"...

aku sengaja tidak mahu memberitahu suamiku yang aku akan ke farmasi. mlm itu rase berdebar2 bila nak test urine..aku tutup mata dan buka mata dengan lafaz "bismillahirrahmanirahim"...Ya Allah positif...alhamdulillah Ya Allah aku bersyukur atas nikmat yang kau berikan padaku. tak sabar rasenye nak memberitahu suamiku tentang berita gembira ini, erm,,,tp xpela, tngu abg yang call..saje nk dengki die n wat surprise...hehe...

terlefon bimbitku berdering...erm confirm abg yg call ni...aku sengaja membiarkan dia menunggu agak lama, barulah kuangkat telefon...
"assalammualaikum salam ku berikan pada suamiku...
waalaikumussalam, uhuk3 syg sihat?"....terbatuk2...hatiku digamit bimbang..
"abg, knp batuk2 ni? sihat tak? pttnya syg yg tny abg bkn abg yg tny syg"..."abg ok? xpela abg, abg rehat ok, mkn ubt ye..pastu tido.."
"erm, baikla syg..tp kalo abg xnk buat ape yg syg suruh, mcm mn?"
"syg mestilah marah...."
"erm, oo..pandai marah isteri abg ni...tp kalau syg xbuat ape yg abg suruh, abg xsmpi ht nk marah syg tau...
"ermm...sori abg" ni mesti gara2 aku xpergi klinik hari ni...tak tahu kenapa aku tidak mahu memberitahu suamiku yang aku telah membuat urine test..
"erm, syg, abg kat langkawi, tiba2 boss abg suruh pg site, so abg balik 2-3 hari lagi k?uhuk3" "ok, abg jg diri baik2 tau...i love u" aku tersenyum sendirian, xsabar rasenya nak buat surprise pada suamiku nanti tentang baby yang ada dalam rahimku..dan bolehlah aku makan ice mango di Alamanda dengan suamiku...

keesokan harinya aku mendapat panggilan daripada boss suamiku...
" puan, suami puan sekarang ada di hospital sultanah bahiyah, alor setar, dia disahkan mengidap H1N1..."
"Ya Allah abg..H1N1? hmmm...terima kasih tuan, saya akan ke sana segera"...aku terus mengambil EL dan pergi menaiki pesawat di alor setar.
setibanya di sana, di wad 4C...
"puan, pihak kami tidak membenarkan pelawat melawat pesakit H1N1 buat masa sekarang, kerana suami puan sedang dikuarantin, puan ada ambil vaksin untuk H1N1?
aku lantas menggeleng
"jika belum, kami nasihatkan puan mengambil dahulu vaksin tersebut sebelum berjumpa pesakit"
"tapi..saya sedang pregnant, mcm mn? " aku mmg maklum wanita mengandung tidak boleh diberikan vaksin tersebut.
kalau begitu, puan hanya boleh menunggu di luar dan kami akan memberitahu puan berkaitan progress kesihatannya"...
terasa lemah satu badanku ini, sedari tadi aku tidak makan, aku bersusah payah ke mari untuk bertemu suamiku, memberitahunya berita gembira, tapi, aku sudahnya aku tidak dibenarkan masuk ke dalam bertemu suamiku...Ya Allah, ampunkanlah dosa-ku, dosa2 ku pd suamiku, sembuhkanlah dia dari penyakit ini..tangisku.."abg, maafkan sayang abg...syg xberniat nak tipu abg, menyakiti hati abg, dan tak dengar ckp abg...syg betul2 mintak maaf" mampu kah aku hanya melihat sahaja org yg aku sygi terlantar di wad, tanpa aku memberikan sokongan pd nya..aku ada di situ, tp terasa jauh sekali jarak yg memisahkan kami....pandangan mataku menjadi semakin kabur.....dan semua yang kulihat gelap...

bersambung....

Tuesday, February 16, 2010

en3 yang dah basi (ku kira..)




ni mmg citer dah basi laaa..weekend mane ntah haritu tgk bebudak ni main futsal..(kire budak la coz depa ni students saye)


pemain2 nye adelah...depan dr kanan, rambutan opps ramnazrin (saye mmg jht sokmo pnggil die rambutan..haha), kecik @ zhaf, pastu belakng lak..al fadhil ustaz @ fadhil, azrul, aliff ngan sorng lagi bkn budak MURNI ..ape ek name die...xingtlerr..ade lg yg xde dlm gmbo...(sape soh xde..haha)


3 matches..2 kalah 1 seri..kire okla tu..dorang nyer performance...yela baru di team mate kan xdan seminggu...



kami sebagai pengiring , tukang cheer n tukang makan...huhu...berbangga la dgn dorg ni...blajo pon kena terer dik oi..(xkire nk jugak panggil adik wpon ade yg lg tua..wakaka..korng x leh lwn lect ok?) huhu


balik, sye hnya dpt sun burn je kat muka kerana kepanasan yg amat..huhu...=(

.

Monday, February 8, 2010

ungkapan pengesahan...

ape mksd ungkapan pengesahan ni?
hmm, saye rase la kan sebagai seorang wanita...mmgla kita inginkan ungkapan pengesahan...
hmm...this is what i had learnt during kursus KAPPeL haritu (haritu ke???huhu sebulan yg lalu actually)
bg seorang wanita ungkapan pengesahan yg sgt2 biasa dorg nk dengar dariapda seorang lelaki ialah...

sayang, cinta dsb - yang mana lelaki fikir xpayah selalu disebut2
pastu i dun know why, saye la kan (atau x tau la maybe semua org prmpuan) nk tau : seseorang dah sampai ke blom , in other word suka cakap "kalo dah smapi bgtau"...
"ada ape2 bgtau" dsb yg mn lelaki xbrp suka nk jwb soalan2 remeh mcmni.but bg wanita sgt penting bg lelaki utk jwb soalan2 tersebut...

hmm, untungla lelaki & prmpuan yg g dengar pak utih nye talk ms kursus KAPPeL haritu, so kita boleh overome that problem (ye ke?? hmm hopefully nye lah) but always remember that lelaki ni mudah lupa coz die nye otak every 10 minute auto delete (so xleh la nk salahkan dorg jugak kan..huhu) berbeza dgn wanita every 10 minutes auto save...so, kenalah sabar banyak2 ye wahai wanita2 sekalian...
practice make perfect kan, so, lets practice..huhu

Thursday, February 4, 2010

budak tu ade 2 gigi




gigi abdurrahman ade brp?


duaaa...
budak 8 bulan yg bayak ayal liuq...sebulan xjumpa dah ada 2 gigi dah die ni...omel2 ni...(geram kat budak ni..hik3)

BIRTHDAYS...


weekend lepas saye balik umah, sbb nk smbut besday la kononnye..


besday mak 31st january : saye bg hadiah buku , bunga roselle (dr pn sari)

besday abah 4th feb: saye bagi low calories sugar, ape ntah (cam teh dari pn sari) dgn perfume dr arab saudi


besday saye? hmm...xpela xnk hadiah ape2..terima je seadanya

bile mak mah (puan azmah our clinical coordinator) tny nk hadiah ape?

saye jawab saye nk husband boleh?

btul ke? kata mak mah..hehe saye gelak 2 je, mn de..saje jela


ciri2 lelaki yg saye nk...(mak mah tny jugak)

...erm...adela yg saye jwb (rahsia) xleh bgtau kat sini..hihi (nnt students baca kui3)


my bosses tny thn ni besday ke brp?

saye jwb 25

yeke? ingtkan 15..isy2...xpuas ati ni...ade ke muka saye ni muka 15 thn ek?

umur saye adalah rahsia, tu yg saye bgtau stdnts sye bile 1st time sy enter dorg nye class..


then, ms last class sy ngan dorg, saye pon reveal la umur (bkn sengaja x nk gtau, tp sbb nnk dorg ni tgk budak kecik ngajar dorg, hmm...phm2 jela kan dahla ade stdnt laki this new intake)


ms nk reveal umur , ade yg teka umur saye 26, 27 yg plg x puas ht ade ckp 12 thn..(mmg nk kena bebudak ni)


whatever pon, age is just a number, thn ni kena tingkatkan ibadah, teruskan perjuangan yg blom selesai..


di kala besday kena pindah hostel isk3 sedey2...


thanks to all for the doa, wishes, gift & ur LOVE...

pedas water park










seronoknya mandi2 di kala tension kan? hm layan jela gambar2 ni...kenangan bersama pn sari (yang telah pulang ke indonesia) dan kak kin yang akan ke Oman 20 feb ni...sedihnyee...huhu..
cam kanak2 ribena je saye ni...yg paling kelakar kat sana ialah kami berdua yg naik pelampung tu leh terbalik nsb baik x lemas..alhamdulillah..tp mmg telan air byk laaa...
kat sana ade hot spring jugak...best..tp mmg pnsla air die name pon hot spring kan..

ISLAM CHANNEL