Friday, May 7, 2010

ADAMAYA


best citer ni..memang xboleh nk miss...huhu...suka sgt watak adam tu...perkahwinan yang diaturkan keluarga..yg penting cinta tu boleh dipupuk kan? tp dengan syarat, tiada org lain di hati masing2...kalo ht kita suka org lain, walaupun kita ni dilamar org, pastinya kita akan rase org yg kita suka tu tetap yg terbaik, CINTA ITU BUTA..hurm...

ADAM:seorang suami yg agak atypical, mmg susah kot nk jumpa..sangat2 baik, caring, loving, beriman (sbb solat =)) walaupun nmpk mcm sabar giler tp dlm kata2 die ade ketegasan.sabar die tu menggambarkan die matang bukan die xpandai bimbing isteri... susah nak cari org camni...kalau lah saye jadi maya, saye mmg akan menyesal bile pernah melawan kata die (suami yg mcm adam ni)...sebab die terlalu baik sgt buat sy...


MAYA: seorang isteri yg typical kot, bekeje, mcm nk kate x matang pon ye jugak, xtau ape yg die fikirkan, maybe fikirkan seronok je, bukan fikir masa depan keluarga, anak2..tp pada saya sangat sesuai adam dijodohkan dengan maya..sebab mereka ni saling melengkapi...maya sensitif, adam penyabar, maya agak childish, adam matured...they are such a sweet3 couple..suka sgt tgk...
adamaya

Monday, May 3, 2010

sambungan novel 6

terasa malas nak ke Klinik hari ni..selepas breakfast dengan mak & ayah mertuaku, aku terus menghidupkan kereta untuk ke office..dalam hati ku berkata "xpela, nnt ambil time off pastu boleh pegi klinik"...
setibanya di office, hurm, penyakit malas ku menjadi-jadi, aku membatalkan niat untuk ke klinik.."urm, xpela...pg farmasi jela bli pregnancy kit, lagipon abg mn tau aku x pg klinik..hehe"...

tgh hari itu aku menerima sms dr suamiku
"dah pg klinik ke blom?"..ermm, nk jwb ape ye..kalo tipu ckp dah pegi berdosa pulak, tp nnt kalo ckp malas nk pg mesti abg marah...hurm...xpela jwb jela yg betul kan? xlah rase bersalah sebab menipu...xbaik tipu suami, berdosa.."sori abg, hari ni xsempatla nk g klinik"...

aku sengaja tidak mahu memberitahu suamiku yang aku akan ke farmasi. mlm itu rase berdebar2 bila nak test urine..aku tutup mata dan buka mata dengan lafaz "bismillahirrahmanirahim"...Ya Allah positif...alhamdulillah Ya Allah aku bersyukur atas nikmat yang kau berikan padaku. tak sabar rasenye nak memberitahu suamiku tentang berita gembira ini, erm,,,tp xpela, tngu abg yang call..saje nk dengki die n wat surprise...hehe...

terlefon bimbitku berdering...erm confirm abg yg call ni...aku sengaja membiarkan dia menunggu agak lama, barulah kuangkat telefon...
"assalammualaikum salam ku berikan pada suamiku...
waalaikumussalam, uhuk3 syg sihat?"....terbatuk2...hatiku digamit bimbang..
"abg, knp batuk2 ni? sihat tak? pttnya syg yg tny abg bkn abg yg tny syg"..."abg ok? xpela abg, abg rehat ok, mkn ubt ye..pastu tido.."
"erm, baikla syg..tp kalo abg xnk buat ape yg syg suruh, mcm mn?"
"syg mestilah marah...."
"erm, oo..pandai marah isteri abg ni...tp kalau syg xbuat ape yg abg suruh, abg xsmpi ht nk marah syg tau...
"ermm...sori abg" ni mesti gara2 aku xpergi klinik hari ni...tak tahu kenapa aku tidak mahu memberitahu suamiku yang aku telah membuat urine test..
"erm, syg, abg kat langkawi, tiba2 boss abg suruh pg site, so abg balik 2-3 hari lagi k?uhuk3" "ok, abg jg diri baik2 tau...i love u" aku tersenyum sendirian, xsabar rasenya nak buat surprise pada suamiku nanti tentang baby yang ada dalam rahimku..dan bolehlah aku makan ice mango di Alamanda dengan suamiku...

keesokan harinya aku mendapat panggilan daripada boss suamiku...
" puan, suami puan sekarang ada di hospital sultanah bahiyah, alor setar, dia disahkan mengidap H1N1..."
"Ya Allah abg..H1N1? hmmm...terima kasih tuan, saya akan ke sana segera"...aku terus mengambil EL dan pergi menaiki pesawat di alor setar.
setibanya di sana, di wad 4C...
"puan, pihak kami tidak membenarkan pelawat melawat pesakit H1N1 buat masa sekarang, kerana suami puan sedang dikuarantin, puan ada ambil vaksin untuk H1N1?
aku lantas menggeleng
"jika belum, kami nasihatkan puan mengambil dahulu vaksin tersebut sebelum berjumpa pesakit"
"tapi..saya sedang pregnant, mcm mn? " aku mmg maklum wanita mengandung tidak boleh diberikan vaksin tersebut.
kalau begitu, puan hanya boleh menunggu di luar dan kami akan memberitahu puan berkaitan progress kesihatannya"...
terasa lemah satu badanku ini, sedari tadi aku tidak makan, aku bersusah payah ke mari untuk bertemu suamiku, memberitahunya berita gembira, tapi, aku sudahnya aku tidak dibenarkan masuk ke dalam bertemu suamiku...Ya Allah, ampunkanlah dosa-ku, dosa2 ku pd suamiku, sembuhkanlah dia dari penyakit ini..tangisku.."abg, maafkan sayang abg...syg xberniat nak tipu abg, menyakiti hati abg, dan tak dengar ckp abg...syg betul2 mintak maaf" mampu kah aku hanya melihat sahaja org yg aku sygi terlantar di wad, tanpa aku memberikan sokongan pd nya..aku ada di situ, tp terasa jauh sekali jarak yg memisahkan kami....pandangan mataku menjadi semakin kabur.....dan semua yang kulihat gelap...

bersambung....

Tuesday, February 16, 2010

en3 yang dah basi (ku kira..)




ni mmg citer dah basi laaa..weekend mane ntah haritu tgk bebudak ni main futsal..(kire budak la coz depa ni students saye)


pemain2 nye adelah...depan dr kanan, rambutan opps ramnazrin (saye mmg jht sokmo pnggil die rambutan..haha), kecik @ zhaf, pastu belakng lak..al fadhil ustaz @ fadhil, azrul, aliff ngan sorng lagi bkn budak MURNI ..ape ek name die...xingtlerr..ade lg yg xde dlm gmbo...(sape soh xde..haha)


3 matches..2 kalah 1 seri..kire okla tu..dorang nyer performance...yela baru di team mate kan xdan seminggu...



kami sebagai pengiring , tukang cheer n tukang makan...huhu...berbangga la dgn dorg ni...blajo pon kena terer dik oi..(xkire nk jugak panggil adik wpon ade yg lg tua..wakaka..korng x leh lwn lect ok?) huhu


balik, sye hnya dpt sun burn je kat muka kerana kepanasan yg amat..huhu...=(

.

Monday, February 8, 2010

ungkapan pengesahan...

ape mksd ungkapan pengesahan ni?
hmm, saye rase la kan sebagai seorang wanita...mmgla kita inginkan ungkapan pengesahan...
hmm...this is what i had learnt during kursus KAPPeL haritu (haritu ke???huhu sebulan yg lalu actually)
bg seorang wanita ungkapan pengesahan yg sgt2 biasa dorg nk dengar dariapda seorang lelaki ialah...

sayang, cinta dsb - yang mana lelaki fikir xpayah selalu disebut2
pastu i dun know why, saye la kan (atau x tau la maybe semua org prmpuan) nk tau : seseorang dah sampai ke blom , in other word suka cakap "kalo dah smapi bgtau"...
"ada ape2 bgtau" dsb yg mn lelaki xbrp suka nk jwb soalan2 remeh mcmni.but bg wanita sgt penting bg lelaki utk jwb soalan2 tersebut...

hmm, untungla lelaki & prmpuan yg g dengar pak utih nye talk ms kursus KAPPeL haritu, so kita boleh overome that problem (ye ke?? hmm hopefully nye lah) but always remember that lelaki ni mudah lupa coz die nye otak every 10 minute auto delete (so xleh la nk salahkan dorg jugak kan..huhu) berbeza dgn wanita every 10 minutes auto save...so, kenalah sabar banyak2 ye wahai wanita2 sekalian...
practice make perfect kan, so, lets practice..huhu

Thursday, February 4, 2010

budak tu ade 2 gigi




gigi abdurrahman ade brp?


duaaa...
budak 8 bulan yg bayak ayal liuq...sebulan xjumpa dah ada 2 gigi dah die ni...omel2 ni...(geram kat budak ni..hik3)

BIRTHDAYS...


weekend lepas saye balik umah, sbb nk smbut besday la kononnye..


besday mak 31st january : saye bg hadiah buku , bunga roselle (dr pn sari)

besday abah 4th feb: saye bagi low calories sugar, ape ntah (cam teh dari pn sari) dgn perfume dr arab saudi


besday saye? hmm...xpela xnk hadiah ape2..terima je seadanya

bile mak mah (puan azmah our clinical coordinator) tny nk hadiah ape?

saye jawab saye nk husband boleh?

btul ke? kata mak mah..hehe saye gelak 2 je, mn de..saje jela


ciri2 lelaki yg saye nk...(mak mah tny jugak)

...erm...adela yg saye jwb (rahsia) xleh bgtau kat sini..hihi (nnt students baca kui3)


my bosses tny thn ni besday ke brp?

saye jwb 25

yeke? ingtkan 15..isy2...xpuas ati ni...ade ke muka saye ni muka 15 thn ek?

umur saye adalah rahsia, tu yg saye bgtau stdnts sye bile 1st time sy enter dorg nye class..


then, ms last class sy ngan dorg, saye pon reveal la umur (bkn sengaja x nk gtau, tp sbb nnk dorg ni tgk budak kecik ngajar dorg, hmm...phm2 jela kan dahla ade stdnt laki this new intake)


ms nk reveal umur , ade yg teka umur saye 26, 27 yg plg x puas ht ade ckp 12 thn..(mmg nk kena bebudak ni)


whatever pon, age is just a number, thn ni kena tingkatkan ibadah, teruskan perjuangan yg blom selesai..


di kala besday kena pindah hostel isk3 sedey2...


thanks to all for the doa, wishes, gift & ur LOVE...

pedas water park










seronoknya mandi2 di kala tension kan? hm layan jela gambar2 ni...kenangan bersama pn sari (yang telah pulang ke indonesia) dan kak kin yang akan ke Oman 20 feb ni...sedihnyee...huhu..
cam kanak2 ribena je saye ni...yg paling kelakar kat sana ialah kami berdua yg naik pelampung tu leh terbalik nsb baik x lemas..alhamdulillah..tp mmg telan air byk laaa...
kat sana ade hot spring jugak...best..tp mmg pnsla air die name pon hot spring kan..

samb...novel 5

alunan lagu nasyid nur kasih dendangan in team memang menggamit hati ini dikala ketiadaan suamiku.."bila la abg nk balik?lamenye pg kursus" mcm2 yang kufikirkan di kala keseorangan. teringat kembali sejarah perkenalan kami beberapa tahun lepas, sebelum sah kami diijabkabulkan sebagai suami isteri.



aku mengimpikan seorang lelaki yang sedap mata memandang, mungkin yang berjanggut sejemput menjadi idaman, bijak & matang dalam melayari alam perkahwinan, tapi benarkah lelaki seperti itu yg akan menjadi teman hidupku?


terlalu cepat rasanya masa sewaktu kami kenal antara satu sam alain sehingga dijabkabulkan..semuanya secara kebetulan..Benarkah ada kebetulan di dunia ini? Aku yang gemar membaca novel, terbaca satu ungkapan ini dalam novel berjudul TITIAN NABI...dalam dunia ini tiada kebetulan, semuanya ketentuan Ilahi...pada awalnya kami hanya rakan sekuliah..padaku dia ini tak ada yang istimewa sangat...nak kata dia kacak, hurm ramai lagi lelaki kacak di kuliahku...sikapku yang "sombong" dengan lelaki memang agak menjengkelkan lelaki-lelaki yang ingin mendekati.secara KEBETULAN dia satu kelas dengan teman rapatku...maka, sudah pasti aku akan mengenalinya...sifatnya yang kukira agak pendiam, dan rasional dalam memberikan pendapat serta budi bahasanya memang boleh mencairkan hati wanita...tanpa ku sedari kami menjadi kawan. hubungan kami hanyalah sebagai teman biasa tak lebih dari itu..tetapi aku agak senang berbual dengannya, mungkin bagiku dia adalah pendengar terbaik, yang memahami hati aku.sekiranya ada masalah, pastinya nasihat yang berguna diberikan. dia betul2 membuat hati aku sentiasa tenang...

suatu hari, dalam satu majlis perkahwinan sahabatku, secara KEBETULAN kami terjumpa. sungguh tak ku sangka akan bertemu dengannya kerana sahabatku ini bukanlah sahabat sekuliah, tetapi sahabat semasa sekolah menengah. dan sudah tentu sahabat sekolah menengahku ini semuanya perempuan..."eh, mcm mn boleh ade kat sini?" rupa2nya si pengantin lelaki itu sepupu kepadanya...dan KEBETULAN aku menjadi pengapit kepada rakanku itu dan dia menjadi pengapit kepada sepupunya...memang KEBETULAN! agak segan juga ketika itu, tetapi aku harus berpura2 cool. aku dapat merasakan satu getaran di dadaku yang xpernah kurasa selama ini.."Ya Allah, knp dengan aku ni, tiba2 tgn rase sejuk semacam & berdebar2? bukannya aku tak pernah berjumpa dia sebelum ini, tp KEBETULAN2 ini menyebabkan aku jadi begini. Ya ALLAH, bantulah hamba Mu ini" rintihku dalam hati..

Pulang dari sana, kami tidak ada menghubungi antara satu sama lain..sebulan selepas majlis tersebut, semasa di ofis, YM ku di BUZZ seseorang.
dengan pantas aku menjawab " assalammualaikum"
"waalaikumussalam"
"awk sihat?"
"alhamdulillah"
"mcm mn kerja? OK?"
"alhamdulillah, OK"
"hmm...bila awk nk kawin?"
lama aku terdiam..sebelum menaip semula...sebetulnya aku masih lagi mencari2 calon yang sesuai. tapi aku tak mahu kahwin terlalu lambat sehingga digelar andartu pulak.
"hmm, susah nk jwb tu, tp sebagaimana yg awk tau, saya ni mmg jujur orgnya..huhu, saya mmg nk kawin hujung thn ni..." aku sengaja ingin melihat respons darinya.
SENYAP aku menunggu jwpn darinya dalam keadaan yang gelisah.
5 minit kemudian...
"owh, tahniah ya...dengan siapa?"
aku agak kecewa dengan jawapannya...tp aku harus sentiasa cool.
"Hmm, dengan AWK..huhu"
"erm, knp ada huhu kat belakang?"
" owh , xboleh ke?"
"soal nikah kawin ni mn boleh buat main2..."
"sorry, saya mintak maaf"
"kalau awk nk saya maafkan, bolehkah awk janji sesuatu dengan saya?"
GURLP! apa plak la mamat ni nak? aku sudah seram sejuk dibuatnya.
sekali lagi dengan tenaag
"insyaAllah, sekiranya saya mampu, saya kan tunaikan..apa dia?"
"boleh awk janji untuk jadi isteri saya, dan berkahwin dengan saya hujung thn ni?"
YA ALLAH, seluruh tubuhku menggeletar...aduh mcm mn aku nk jwb ye? nnt die ckp aku terhegeh2 pulak, hmm, biar betul nk kawin hujung thn ni, skrg dah bulan 3...tp hatiku amat berat utk berkata tidak.."YA ALLAH mungkinkah kebetulan2 yang ko ciptakan itu adalah pentunjuk kpd jodohku sebenarnya? sekiranya dia mmg jodohku aku redha dengan ketentuanMu YA ALLAH"

"erm, boleh x awk dtg rumah dan berbincang dengan mak & abah saya dulu"
"ok, sabtu minggu ni saya akan datang untuk majlis pertunangan, dan uruskan persediaan majlis"
GURLP! seriuskah dia?
"ok, saya akan bgtau family dulu awk nk dtg"
"oklah, saya ada kerja nk buat ni, jumpa sabtu ni ya? assalammu'alaikum"
"wa'alaikumussalam"
aku pening kepala hari itu, sepanjang malam aku tidak dapat tidur, kerana 3 hari lagi ada yang ingin melamarku...serasa macam mimpi...isy ni bukan mimpi ni, tapi realiti..dia akan jd suami aku, aku akan jadi isteri dia...huh!susah nk digambarkan, bercinta pon tidak tup2 kahwin..
Takdir Tuhan mengatasi segalanya, dek kerana saya akan ditugaskan di Negeri Sembilan bulan 10 ini, maka seluruh keluarga bersepakat pernikahan kami dicepatkan kepada bulan 8.

tuut..tuut...
1 message received
terkejut aku dibuatnya, segera kubuka mesej tersebut..."abang ni mcm tau2 je org rindu kat dia, dan2 die hantar msg...hehe.." aku tersenyum sendirian dan membalas mesejnya tanpa mahu membuatnya menunggu lama.."abg, syg boringla..asyik teringat kat abg je..call la..
deringan ringtone dari telefon bimbitku segera kumatikan dan panggilannya kujawab..."abg!" belum sempat lagi suamiku memberi salam, "ya sayang, knp?xsempat abg nk bg salam pon".."hehe, sori...excited pulak nk dgr suara abg td smpi terlupa nk bg salam, asslammualaikum..abg sihat? dh mkn? buat ape 2"
"wsalam, byknya soalan? abg sihat, dah mkn, tgh call wife abg"
"hehe.." kami tergelak serentak...
"syg sihat?"
"erm, alhamdulillah...tp tak taula knp syg rase asyik nk mkn je la abg...sayang mcm teringin nk mkn ice mango yg kita mkn kat Alamanda tu.."
"yeke? mesti dah tembam die ni, nk mkn ice mango? ajakla mak ke sesapa yang free pg sana..erm, kalau nk tngu abg balik lmbt lagi la.."
"xnkla abg, syg nk mkn ice mango dengan abg, hrtu dah pg dgn kwn tp rase ice mango tu xsedapla"
"pelikla syg ni, selalu xmcm ni pon? erm, sayang ade ape2 ke ni?
"hurm, apa apa?"
soalan yang diajukan suamiku membuat aku semakin pelik
"ada apa2 ke?mksd abg, sayang dah berapa lama xtinggal solat?"
"syg mn ada tinggal solat, syg kan xperiod lagi dr last month" jwpan ku membuat aku sendiri berfikir, 2 bulan xperiod?..isy..jangan2...
"erm, syg ..abg dah nk jadi ayah?"
"urm...abg ni ade2 jela..."
"esok pg jumpa dr ye, buat urine test, jgn ckp xnk pg, esok abg call balik ok?"
"abang......"
"takde2, jgn bg alasan....dgr ckp abg baik2, pasni trs tdo, jgn baca buku lagi...dah lewat..jg kesihatan, esok jumpa doktor ye...gudnite!love u so much!miss u!bye2 asslammualikum"
"hurm...oklaa....sayang dgr ckp abg...gudnite!love u 2, miss u 2!wsalam"


bersambung.....

Sunday, January 10, 2010

entry yang tak tau nk citer ape...


Abdurrahman yg omel2 ni, dah 7 bulan..dah pandai pok amai2, kekja ckp kalo saye dukung Abdurrahman org percaya yg die tu anak saye...mcm mak ngan anak..hohoh.. kadang2 Abdurrahman pon confuse sape mak die...mama die ade sebelah tp nangis2 nk ikut mak ti gi dapur ye..pandai marah si kecik ni..nagis2 meronta2 dalam walker...then, dukung die...tanye die "sape mama kamu sebenarnye ni???" hihih...

hurm...ni citer lain plak...last friday i met my sista..MIZAH gumuk..(gemuk ke?ntah setahun x jumpe rase cam biase je, xla gemuk) hmm, tumpang Rawai smpi stesen setiawangsa then pg stesen U..pg KL coz sabtu n ahad ade program kat masjid KLCC..so jumpe la mizah jap...hujan plak tu ms nk tngu teksi..tgk ramai plak yg tngu teksi ni..selepas 3-4 teksi disapu org...saye nk dtg agak lmbt sikit ni..trs je ke depan..(kira mula2 bg chance la org yg tngu teksi ramai2) jht tul saye ni..(maaf ye kate sy dlm ht sbb potong queue) lg pon ms tu sy xde payung..=(

smpi UM kul 8.15, solat maghrib duduk sat then solat isyak..pastu g makan dgn mizah kat 2nd college..(gmbr kemudian ye) kesian mizah demam..pns jugak bdn die...hurm...(did i show that i really worried about you?) ntahla...but seriuosly that nite i cant sleep...1.berdebar nk g program esok 2. sbb mizah sakit kot..(mizah batuk2 sebelah kak siti)...kami mkn same2..borak2 (as usual) wakaka surprisingly kami sme2 minat giler kat azzam idola kecil 2..haha..our opinion is azzam bile besar mesti hensem..wakakak

esok, pg2 kul 7,15 turun dr 1st college tngu teksi..dkt 7.30 teksi xde lagi. yg lalu sumenye penuh..saye ckp dlm ht kalo dkt kul 8 xde, sy akan naik balik bilik mizah...tp dlm hati berdoa "Rabbi YAsir wala tu'Assir..ya Allah mudahkanlah jangan susahkan..then ade 1 teksi lalu..
Pak cik teksi: "selamat pg"
Saye: "nk pg stesen U"
Pak cik teksi: "naik2"
setelah naik
PAk cik: "pak cik pusing balik semata2 nak amik kamu", tadi td pak cik blom kuar UM lg (sbb amik org)
saye: "yeke pakcik? terima kasih"
mcm2 pakcik tanye, sy blaja ape,nk pg mn n smpila die tau sy ni lecturer hehe..
smpi kat stesen U
Pakcik:"5 ringgit je" (kat situ RM5.10)
saye: terima kasih pak cik...
(walaupon pakcik tau sy lecteurer tp pakcik bg diskaun lg, terima kasih ye pakcik..=) )
mungkin sebab kita nk pergi melakukan kebaikan Allah tlong kita..percaya lah Allah sentiasa ada bersama2 kita..=)
sy memang agak penakut jalan sorg ni...hmm..tp digagahkan jua,kalo x mcm mn nk smpi KLCC tu..smpi sn sesat plak xtau nk tuju mn, kat manela msjid ni? al maklum 1st n last sy pg ms form 5 amik result SPM..huhu
jalan2..jumpe sorang ni...die pon cari msjid...kami tny pak guard...then berkenalan..Adilah nm die..
then daftar, jumpe lg sorg..Safiyah...kami duduk ber3 la...mula2 rs xnk pg je prog walau dah byr...sbb xde kwn, xtau nk naik kete/tren, sabtu tu ade invitation pelancaran Buku anatomy &physiology kat bkt kiara by Oxford, VIP nye Director General health Tan Sri Dato' Seri Hj Mohd ismail merican...kire a kind of big event..but tak taula knp sy nk lg pg KLCC tu (wpon dah pg same kind of program last year)...

tibe2 rase mls plak nk smbg citer..(boleh x???) ehee

Tuesday, January 5, 2010

cuti-cuti malaysia

nak tau ape n ke mane sy pg ms cuti 2 minggu haritu?
jom ikut sy...tengok gmbar,hihi


pegi labis, segamat..kat kolam air panas..bestnye rendam kaki..
then, esoknye pg PD..(gmbo kat pantai xdela hehe), pastu ke seremban, then ke Melaka...(Eyes on Melaka, Mssjid selat, Banda Hilir, makan nasi lemak di dataran pahlawan)
majlis perkahwinan adik kpd abg ipar saye dgn anak sedara die...di kundang ulu muar..(saye drive ke sana tau..cipta rekod!)
majlis spe lak ni?hoho...ni majlis adik sayela...kat tmpt prmpuan di rengit, BP. (maka spekulasi2 yg mengatakan sy cuti kahwin tu sume mmg xbetul tau, jgn percaya..mn ade sy balik Nilai pakai inai..)
potong!potong!potong! jgn x potong!

gmbr tipu ni..jgn caye..haahaa...ape yg tipu..eh btulla yg lelaki tu mmg adik saye tau..yg tipunya ialah...saye jinjit kakit..(so xdela nmpk pendek sgt..kui3..smpai senget bahu adik sy, sbb sy berpaut kat die..kui3)

ok..tu je setakat ni...doakan saye dimurahkan rezeki & mencapai cita2 sy..AMINN..
selamat tahun baru everyone! semoga azzam kita tercapai tahun ni..(opss azam bukan azzam - minat sgt tgk azzam idola kecil 2..sgt comel..dah besar mesti hensem..wakaka)

ISLAM CHANNEL